Miso sriubos su koldūnais receptas

Greitas tradicinės japoniškos sriubos receptas, paįvairintas koldūnais. Patiekalas, nors mums, lietuviams, netradicinis, patiks ir tiems, kurie mėgsta tradicinius skonius ir sprendimus. Skanaus!


sriuba su koldūnais, miso, Alfo Ivanausko receptas


4 porcijoms miso sriubos su koldūnais reikia:

  • ½ morkos

  • 100 g tofu sūrio

  • Ryšulėlio svogūnų laiškų

  • Ryšulėlio kalendros

  • 1 nedidelės aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio smulkinto česnako

  • 1 šaukštelio smulkinto imbiero

  • 1 saujos „Shimeji“ grybų

  • 12 vienetų VIČI Tradicinių koldūnų su jautiena

  • 4 stiklinių vandens

  • 100 g miso pastos

  • 2 šaukštų džiovintų jūros žolių (nebūtina)

  • „Teriyaki“ padažo

  • Šlakelio aliejaus

  1. Morką ir tofu sūrį supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus, kalendrą ir aitriąją papriką lengvai pakapokite.

  2. Įkaitintoje keptuvėje ar puode su aliejumi pakepinkite morkas, česnakus, aitriąją papriką, imbierą ir VIČI Tradicinius koldūnus su jautiena.

  3. Į keptuvę su daržovėmis ir koldūnais pilkite terijakio padažą ir vandenį, užvirkite, miso pastą, išmaišykite ir sumažinę kaitrą virkite 4–5 min. Įdėkite pjaustytą tofu sūrį, jūros žoles (nebūtina) ir grybus. Išmaišykite, užvirkite, o nukėlus nuo kaitros palaukite 1–2 min., kol jūros žolės išbrinks.

  4. Miso sriubą supilkite į paruoštus dubenėlius, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir kalendra.


Video receptas:



Skanaus!