Greitas tradicinės japoniškos sriubos receptas, paįvairintas koldūnais. Patiekalas, nors mums, lietuviams, netradicinis, patiks ir tiems, kurie mėgsta tradicinius skonius ir sprendimus. Skanaus!
4 porcijoms miso sriubos su koldūnais reikia:
½ morkos
100 g tofu sūrio
Ryšulėlio svogūnų laiškų
Ryšulėlio kalendros
1 nedidelės aitriosios paprikos
1 šaukštelio smulkinto česnako
1 šaukštelio smulkinto imbiero
1 saujos „Shimeji“ grybų
12 vienetų VIČI Tradicinių koldūnų su jautiena
4 stiklinių vandens
100 g miso pastos
2 šaukštų džiovintų jūros žolių (nebūtina)
„Teriyaki“ padažo
Šlakelio aliejaus
Morką ir tofu sūrį supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus, kalendrą ir aitriąją papriką lengvai pakapokite.
Įkaitintoje keptuvėje ar puode su aliejumi pakepinkite morkas, česnakus, aitriąją papriką, imbierą ir VIČI Tradicinius koldūnus su jautiena.
Į keptuvę su daržovėmis ir koldūnais pilkite terijakio padažą ir vandenį, užvirkite, miso pastą, išmaišykite ir sumažinę kaitrą virkite 4–5 min. Įdėkite pjaustytą tofu sūrį, jūros žoles (nebūtina) ir grybus. Išmaišykite, užvirkite, o nukėlus nuo kaitros palaukite 1–2 min., kol jūros žolės išbrinks.
Miso sriubą supilkite į paruoštus dubenėlius, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir kalendra.
Video receptas:
Skanaus!