top of page

Mangų ir jogurto putėsiai (Receptas)

  • eglerace
  • 2024-12-01
  • 1 min. skaitymo

mangų ir jogurto putėsiai_alfo receptas
VMG nuotr.

6 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.

Šaldymas: 4 val.


Mangų ir jogurto putėsiams paruošti reikia:

  • 15 g želatinos

  • 3 šaukštų šalto vandens

  • 4 didelių kiaušinių trynių

  • 100 g cukraus

  • 80 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių

  • 15 ml šviežių citrinų sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • 500 g šaldytų mangų gabaliukų

  • 150 ml graikiško jogurto

  • 2 šaukštų limončelo

  • ½ citrinos žievelės

  • 400 ml grietinėlės

  • 100 g GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“

  • 50 g PERGALĖ pieniško šokolado

  • 200 g šviežių braškių


1. Prikaistuvyje ištirpinkite želatiną su vandeniu.

2. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps puri. Po truputį įmaišykite šviežiai

spaustas apelsinų ir citrinų sultis, pasūdykite. Masę supilkite į puodą, dėkite ant silpnos kaitros ir

nuolat maišydami kaitinkite apie 7 min., kol sutirštės. Vidinė temperatūra turi pasiekti apie 77 °C.

3. Nuimkite nuo kaitros ir įmaišykite tirpintą želatiną.

4. Į kremą suberkite šaldytus mangų gabaliukus, išmaišykite ir palikite 5 min. Viską sutrinkite

elektriniu trintuvu. Atidėkite keletą šaukštų tyrės. Į likusią masę įmaišykite graikišką jogurtą,

limončelą, įtarkuokite citrinos žievelės.

5. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Į ją švelniai įmaišykite mangų-jogurto masę.

6. Į gilesnę lėkštę suberkite trupintus GAIDELIS pusrytainius su vanile „7 grūdai“. Užtarkuokite

PERGALĖ pieniško šokolado.

7. Ant sausainių pagrindo supilkite paruoštus putėsius, o viršų lengvai padenkite likusia mangų tyre.

8. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą bent 3 val. arba per naktį, kol visiškai sustings.

9. Papuoškite šviežiomis braškėmis.


Gardžių atradimų.

bottom of page