Mangų ir jogurto putėsiai (Receptas)
- eglerace
- 2024-12-01
- 1 min. skaitymo

6 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Šaldymas: 4 val.
Mangų ir jogurto putėsiams paruošti reikia:
15 g želatinos
3 šaukštų šalto vandens
4 didelių kiaušinių trynių
100 g cukraus
80 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
15 ml šviežių citrinų sulčių
Žiupsnelio druskos
500 g šaldytų mangų gabaliukų
150 ml graikiško jogurto
2 šaukštų limončelo
½ citrinos žievelės
400 ml grietinėlės
100 g GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“
50 g PERGALĖ pieniško šokolado
200 g šviežių braškių
1. Prikaistuvyje ištirpinkite želatiną su vandeniu.
2. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps puri. Po truputį įmaišykite šviežiai
spaustas apelsinų ir citrinų sultis, pasūdykite. Masę supilkite į puodą, dėkite ant silpnos kaitros ir
nuolat maišydami kaitinkite apie 7 min., kol sutirštės. Vidinė temperatūra turi pasiekti apie 77 °C.
3. Nuimkite nuo kaitros ir įmaišykite tirpintą želatiną.
4. Į kremą suberkite šaldytus mangų gabaliukus, išmaišykite ir palikite 5 min. Viską sutrinkite
elektriniu trintuvu. Atidėkite keletą šaukštų tyrės. Į likusią masę įmaišykite graikišką jogurtą,
limončelą, įtarkuokite citrinos žievelės.
5. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Į ją švelniai įmaišykite mangų-jogurto masę.
6. Į gilesnę lėkštę suberkite trupintus GAIDELIS pusrytainius su vanile „7 grūdai“. Užtarkuokite
PERGALĖ pieniško šokolado.
7. Ant sausainių pagrindo supilkite paruoštus putėsius, o viršų lengvai padenkite likusia mangų tyre.
8. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą bent 3 val. arba per naktį, kol visiškai sustings.
9. Papuoškite šviežiomis braškėmis.
Gardžių atradimų.


























