top of page

Maisto policija ir rauginti kopūstai: faktai, kurių nežinojote apie Madonnos mitybą

Žygiuodami liepa atverčiame ir naują puslapį „Žmonės“ rubrikoje, į kurią kiekvieną šeštadienį įtrauksime ir po vieną užsienio žvaigždę. Juk jos labiau nei kas kitas žino, kaip išvengti kulinarinių nuodėmių vasarą. Šį kartą pažiūrėsime, ar galime ko nors išmokti iš kone garsiausios amerikiečių dainininkės Madonnos.

Jokia paslaptis, kad žvaigždės neturi laiko maisto ruošimui, tad ir 58-erių Madonna to visai neslepia. Viename interviu „US Weekly Magazine“ ji yra sakiusi, kad parduotuvėje nesilankė jau metus ir maisto gaminimo įgūdžiai tiesiog nėra šifruoti jos DNR. Bet popmuzikos karalienei jų ir nereikia – jos namuose pagal makrobiotinės mitybos principus gamina virtuvės šefas, o gastrolėse prie komandos prisijungia ir taip vadinamieji food police, kurie stebi, ar dainininkė valgo užtektinai.


A post shared by Madonna (@madonna) on Feb 27, 2017 at 6:04am PST

Iš Japonijos kilusi makrobiotinė mityba siejama su viso gyvenimo harmonija, susiliejimu su gamta, kuri gali gydyti ir vesti sveikos gyvensenos keliu. Makrobiotinės mitybos pagrindą sudaro augaliniai produktai, bet dainininkė leidžia sau valgyti kiaušinius ir žuvį. Ji yra visiškai atsisakiusi cukraus ir medaus, taip pat yra pripažinusi, kad nepakenčia grybų, sraigių. Anot buvusios Madonnos virtuvės šefės, moteris yra labai paprasta. Pusryčiams ji valgo garuose ruoštus ruduosius ryžius ar avižas su uogomis. Pietums valgo sriubą ir daržovių patiekalą. Vakarienei – bolivines balandas ar grikius su pupelėmis, kepta žuvimi. O kaipgi desertas? „CNN“ kanale interviu su Larry King Madonna paatviravo, kad slapčia įsliūkinusi į virtuvę ji mėgaujasi skrebučiu su braškių džemu. Kiekvienas Madonnos komandoje dirbęs asmuo, išeidamas iš darbo, atskleidžia bent po vieną galimų jaunystės išsaugojimo paslapčių. Pavyzdžiui, asmeninis treneris Craig Smith, Madonnai dirbęs dvejus metus, prasitarė, kad moteris sportuoja šešis kartus per savaitę ir viena tokia treniruotė trunka mažiausiai pusvalandį. Treniruotėse ji užsiima joga, kovos menais, boksu ir pratimais ant skersinio. O valgo mažomis porcijomis šešis kartus per dieną.


A post shared by Madonna (@madonna) on May 21, 2017 at 12:07pm PDT


Mayumi Nishimura – ilgametė dainininkės šefė, sulaukė tarptautinės sėkmės išleidusi savo asmeninę makrobiotinių receptų knygą, kurių didžiąją dalį ragauti teko ir Madonnai. Todėl vienas receptas be užuolankų yra pavadintas „Mėgstamiausia Madonnos burita“. Ją pasigaminti reikia žaliųjų lęšių, sezamų aliejaus, morkų, žaliųjų pupelių, druskos, tofu majonezo, salotų, raugintų kopūstų (!), avokado ir tortilijos.

Slapta pagunda: pica, prancūziškos bulvytės, bulvių traškučiai.

Indėlis į maisto kultūrą: besijuokiant iš ispaniško žodžių žaismo pagal Madonnos dainą „La Isla Bonita“ („Gražioji sala“) buvo sukurta parodija „La Isla Comida“ („Maisto sala“).

Valerijos Stonytės nuotr.


Nuotrauka @madonna

Naujausi įrašai

bottom of page