Limonadas iš ananasų odelių (Receptas)

Jeigu norite sodraus skonio naminio limonado, teks pasitelkti kantrybę, bet tikrai verta. Ananasų odelių daugiau niekada nebeišmesite.


naminis limonadas_ananasų limonadas_ananasų žievelių limonadas_raugintas gėrimas_zero waste receptas
Shutterstock.com nuotr.

Limonadui pagaminti reikia:

  • 1 puodelio rudojo cukraus

  • Ananaso odelės (iš viso ananaso)

  • 4 cinamono lazdelių

  • 2 aitriųjų paprikų

1. Į švarų 2 l indelį suberkite rudąjį cukrų, ananaso odeles, cinamono lazdeles, aitriąsias paprikas ir užpilkite drungnu vandeniu. Stiklainį uždenkite švariu, laisvai austu audiniu ir pritvirtinkite gumine juostele arba virvele.

2. Limonadą palikite vėsioje vietoje ir pamaišykite 2–3 kartus per dieną. 2 dieną limonadas taps auksinės-rudos spalvos ir pradės burbuliuoti.

3. Po 3 dienų nukoškite limonadą, išmeskite kietus ingredientus ir perpilkite viską į švarų stiklainį. Palikite kambario temperatūroje 1–2 dienas. Laikykite šaltai, suvartokite per savaitę.


Skanaus.