Alfas kviečia savo namuose surengti blynelių fiestą ir išsirinkti savo mėgstamiausią lietinių
derinį.

Video receptą žiūrėkite čia
4–5 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Lietinių įdarams paruošti reikia:
4 kiaušinių
350 ml pieno
150 ml vandens
220 g miltų
50 g aliejaus
Žiupsnelio druskos
1 saujos špinatų lapelių
1 šaukšto pistacijų branduolių
1 banano
400 g ŽEMAITIJOS varškės
100 g ŽEMAITIJOS grietinėlės
Žiupsnelio cinamono
2 MAGIJA vanilės skonio sūrelių
1 saujelės šilauogių
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelio vanilės esencijos
1 saujos gervuogių ir aviečių
20 g PERGALĖ juodojo šokolado su avietėmis
2–3 GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“
1 šaukšto DANSUKKER cukraus miltelių
2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės lydyto sviesto
1 saujelės uogų (papuošimui)
Keleto rūgštynių lapelių (papuošimui)
1. Kiaušinius išplakite su pienu ir vandeniu. Tada sumaišykite su miltais. Įmaišykite aliejų ir druską. Tešlai leiskite pastovėti 15–20 min. Kepkite lietinius blynus.
2. Špinatų lapelius susmulkinkite peiliu, pistacijas sutraiškykite. Bananą supjaustykite nedideliais gabalėliais, viską sumaišykite su 200 g ŽEMAITIJOS varškės ir 50 g ŽEMAITIJOS grietinėlės. Pagardinkite cinamonu ir sutrinkite šakute.
3. MAGIJA vanilės skonio sūrelius sumaišykite su šilauogėmis ir tarkuota citrinos
žievele. Viską sutrinkite šakute.
4. Likusią varškę sumaišykite su vanilės esencija, uogomis, smulkintu PERGALĖ
šokoladu su avietėmis, sutraiškytais GAIDELIS sausainiais „Kondensuotas“, likusia grietinėle ir DANSUKKER cukraus milteliais. Viską gerai išmaišykite.
5. Į lietinius dėkite skirtingus įdarus, tada dėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir patepkite lydytu ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu.
6. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 5–7 min. su karšto oro apipūtimo funkcija.
7. Patiekdami lietinius apibarstykite cukraus milteliais, papuoškite uogomis ir rūgštynių
lapeliais.
Gardžių atradimų.