Lengvai marinuotų daržovių ir ant grilio keptos paukštienos „bowl“ su dviem padažais (Receptas)

Daržovių „bowl“ mėgaujatės tik restorane? Laikas jį pasigaminti ir namuose. Alfas parodė, kaip paprasta tai padaryti, o sultinga antiena taps patiekalo žvaigžde.


Laidą #AlfasMieste žiūrėkite čia


Lengvai marinuotų daržovių ir ant grilio keptos paukštienos „bowl“ su dviem padažais pagaminti reikia:

  • 300 g virtų sušių ryžių

  • 3 šaukštų kokosų pieno

  • 2 šaukštų WOW MAMA salotų padažo „Honey mustard“

  • 1 žaliosios citrinos

  • 1 mažos morkos

  • ½ cukinijos

  • 1 šaukšto KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 2 skiltelių česnako

  • 500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų filė su oda

  • 1 agurko

  • 1 saujos ankštinių žirnelių

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 saujos svogūnų laiškų

  • 1 avokado

  • 1 šaukšto sezamų sėklų

  • Šlakelio sezamų sėklų aliejaus

  • ¼ šaukštelio KOTANYI malto imbiero

  • ½ šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 1 saujos bazilikų arba kalendrų lapelių (papuošti)

  1. Virtus ryžius pagardinkite kokosų pienu, WOW MAMA salotų padažu „Honey mustard“, puse žaliosios citrinos sulčių ir viską išmaišykite.

  2. Morką ir cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, marinuokite su KIKKOMAN padažu „Ponzu“ ir puse skiltelės tarkuoto česnako.

  3. LAPINO PUOTA antienos filė kepkite įkaitintame ZYLE KAMADO grilyje 220 °C temp. apie 8 min., apverčiant kas 2 min. Iškepusią antieną pailsinkite 2–3 min.

  4. Agurkus supjaustykite pailgomis juostelėmis, ankštinius žirnelius praverkite ir apšlakstykite KIKKOMAN sojų padažu, berkite pusę skiltelės tarkuoto česnako, pusę kiekio smulkintų svogūnų laiškų ir šiek tiek žaliosios citrinos sulčių.

  5. Avokadą supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.

  6. Keptos antienos padažui sumaišykite 1 šaukštą smulkintų svogūnų laiškų, 1 šaukštą sezamų sėklų, sezamų sėklų aliejų, KOTANYI maltą imbierą, DANSUKKER auksaspalvį sirupą, 1 šaukštelį žaliosios citrinos sulčių ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

  7. Patiekiant į dubenį sudėkite ryžius, aplinkui iš šonų dėkite įvairias marinuotas daržoves, plonomis juostelėmis pjaustytą antieną, užpilkite antienos padažu, papuoškite kalendrų arba bazilikų lapeliais.