top of page

Legendinis Alfo vaikystės braškinis pyragas mamai (Receptas)

Jeigu norite nustebinti savo mamą, močiutę, sesę, o gal draugę ar mylimąją, paruoškite jai legendinį, tiesiog burnoje tirpstantį pyragą. Alfas patvirtina, kad šis desertas tikrai pavyks iš pirmo karto.


braškinis pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėk čia


6–8 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Greitai paruošiamam braškiniam pyragui pagaminti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių (+ papuošimui)

  • ½ stiklinės miltų

  • ½ stiklinės migdolų miltų

  • 3 šaukštų išlydyto VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • 1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės

  • 1 šaukštelio tarkuotos greipfruto žievelės

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 šaukšto kepimo miltelių

  • 2 bananų

  • 1 saujos šilauogių

  • 1 saujos braškių

  • ⅓ pakelio GAIDELIS sausainių „Spanguolė“

  • 1 saujelės migdolų drožlių

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Farinas“

  • Žiupsnelio druskos

1. Kiaušinius išplakite kartu su žiupsneliu druskos ir DANSUKKER cukraus milteliais.

2. Į kiaušinio plakinį sudėkite ½ kiekio miltų ir migdolų miltų. Gerai išmaišykite.

3. Supilkite išlydytą VILNIUS margariną „Kepiniams“ ir gerai išmaišykite.

4. Sudėkite likusius miltus ir migdolų miltus bei citrusinių vaisių žieveles. Išmaišykite ir

sudėkite kepimo miltelius. Vėl gerai išmaišykite.

5. Kepimo formą patepkite truputėliu margarino, sudėkite laužytus bananus, ½ kiekio

šilauogių ir smulkintų braškių. Sudėkite ½ kiekio tešlos.

6. GAIDELIS sausainius „Spanguolė“ sulaužykite ir sudėkite į pyragą. Ant viršaus

sudėkite likusią tešlą.

7. Ant viršaus dėkite likusias uogas, viską apibarstykite migdolų drožlėmis ir

pagardinkite DANSUKKER cukrumi „Farinas“.

8. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 35–40 min.

9. Iškeptą pyragą apibarstykite cukraus milteliais.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page