Ledai „A'La lamington" (Receptas)

Lamingtonas – tai žodis iš saldžiosios kulinarijos. Šiuo vardu vadinamas populiariausias australiškas desertas, kuris net turi savo dieną. Tai liepos 21-oji. Australiški lamingtonai tai nedideli purūs biskvito kvadratėliai, aplieti uogų sirupu arba šokoladu bei apvolioti kokoso drožlėse.

Šįkart kviečiame pasimėgauti lediniais lamingtonais.


ledai lamington_lamington pyragėliai_ledų desertas_receptas
Shutterstock.com nuotr.

8–10 asm.


Ledams a'la lamington pagaminti reikia:

  • 400 g vanilinių ledų

  • 50 g pertrintų aviečių su „Yuzu“ tyre (arba naudokite žaliosios citrinos sultis)

  • 100 g kokosų drožlių

  • 200 g pieniško šokolado

  1. Pusę vanilinių ledų sudėkite į kubo formos formeles. Į kiekvieną kubą įdėkite po šaukštelį pertrintų aviečių, paskleiskite po visą paviršių. Ant viršaus pripildykite ledų. Įsmeikite pagaliuką ir dėkite formas į šaldiklį mažiausiai 4 valandoms.

  2. Kokosų drožles pasmulkinkite, pienišką šokoladą ištirpinkite ir supilkite į aukštą stiklinę.

  3. Išimkite ledus iš formų, panardinkite į šokoladą, o tada greitai apvoliokite kokosų drožlėse. Desertą laikykite šaldiklyje. Perkelkite į šaldytuvą valandą prieš patiekdami.

Skanaus!