Vėl sukate galvą, kur panaudoti iš sodo parsivežtas, o gal mamos ar močiučių atiduotas cukinijas? Italijos „Foreign Press“ asociacijos nariai, knygos „Restorane pas Jurgą ir Paulių“ autoriai Paulius Jurkevičius ir Jurga Jurkevičienė „Alfo Didysis šou“ šeštadienio laidoje ne tik papasakojo, bet ir parodė, kokius skanėstus rudenį kiekvienas gali pasigaminti savo virtuvėje naudodamas cukinijas.


Šalta cukinijų sriuba
Sriubai pagaminti reikia:
½ nedidelės cukinijos
½ stiklinės vandens (galima pilti mažiau ar daugiau, priklausomai, kokio tirštumo sriubos norėsite)
Šlakelio citrinos sulčių
50 g avių pieno sūrio „Pecorino“
Keleto ančiuvių
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 šaukšto kokybiško ir ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus (delikataus skonio)
Šlakelio ančiuvių ekstrakto „Colatura di Alici“
Brusketos riekelių (patiekimui)
1. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Suberkite ją į dubenį, pilkite vandens.
2. Sutrinkite su virtuviniu trintuvu iki vientisos masės.
3. Supilkite moliūgų masę į patiekimo indą, įlašinkite citrinos sulčių, pabarstykite tarkuoto sūrio, dėkite ančiuvių, berkite pipirų, pilkite alyvuogių aliejaus ir ančiuvių ekstrakto.
4. Galite patiekti su kepintomis brusketos riekelėmis.
Cukinijų karpačas
Cukinijų karpačui pagaminti reikia:
½ nedidelės žaliosios cukinijos
½ citrinos sulčių
2 šaukštų kokybiško ir ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus (delikataus skonio)
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Tarkuoto parmezano sūrio (patiekimui) (nebūtina)
1. Cukiniją supjaustykite daržovių skustuku arba pjaustykle pailgomis juostelėmis.
2. Gabalėlius paskleiskite lėkštėje, apšlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, berkite druskos ir pirštais pamaigykite.
3. Patiekdami berkite juodųjų pipirų. Galite apibarstyti parmezano sūriu.
Daugiau receptų ir patarimų galite pamatyti laidoje čia