Keksas su mėlynių kremu (Receptas)
- 07-07
- 1 min. skaitymo
Kai susitinka purus ir drėgnas keksas, švelnus maskarponės kremas ir vasariškai gaivios mėlynės, gimsta desertas, kurio neįmanoma pamiršti. Šis receptas – tai kvietimas į nedidelę saldžią šventę, kurią lengva susikurti ir namuose ... kasdien.

8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 1 val.
Keksui pagaminti reikia:
250 g miltų
70 g krakmolo
2 šaukštelių kepimo miltelių
150 g sviesto
2 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės
150 g cukraus
4 kiaušinių
100 ml natūralaus jogurto
30 ml citrinos sulčių
100 g šaldytų mėlynių
Minkšto sviesto (formai patepti)
Kremui:
100 g maskarponės
1 šaukšto miltelinio cukraus
¼ šaukštelio maltos vanilės
50 g tiršto graikiško jogurto
50 g šaldytų arba šviežių mėlynių
1. Sumaišykite ir persijokite miltus su krakmolu ir kepimo milteliais.
2. Minkštą sviestą su citrinos žievele išsukite iki purios masės, pamažu pildami cukrų. Kai sviestas ir cukraus susijungs, po vieną įmuškite kiaušinius. Po to supilkite jogurtą, o galiausiai – citrinos sultis.
3. Suberkite dalį miltų mišinio, lengvai permaišykite, o po to suberkite likusius miltus. Sumaišykite tik tiek, kad susijungtų ingredientai. Pabaigoje suberkite šaldytas uogas (uogų neatšildykite).
4. Sukrėskite tešlą į pateptą sviestu stačiakampę keksinę formą.
5. Kepkite apie valandą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Aušinkite formoje apie 10 min., po to atsargiai išimkite ant grotelių. Jei norėsite pertepti keksą, ataušinkite jį visiškai, nes priešingu atveju kremas „nuplauks“.
6. Kremui suplakite maskarponę su milteliniu cukrumi ir malta vanile, po to sumaišykite su jogurtu.
7. Maskarponės kremu gausiai patepkite kekso viršų ir užberkite uogų.
Gardžių atradimų.
Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!


























