Keksas su mėlynių kremu


Keksas su mėlynių kremu, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 250 g miltų

  • 70 g krakmolo

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 150 g sviesto

  • 2 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės

  • 150 g cukraus

  • 4 kiaušinių

  • 100 ml natūralaus jogurto

  • 30 ml citrinos sulčių

  • 100 g šaldytų mėlynių

  • Minkšto sviesto (formai patepti)

Kremui:

  • 100 g maskarponės

  • 1 šaukšto miltelinio cukraus

  • ¼ šaukštelio maltos vanilės

  • 50 g tiršto graikiško jogurto

  • 50 g šaldytų mėlynių

1. Sumaišykite ir persijokite miltus su krakmolu ir kepimo milteliais.

2. Minkštą sviestą su citrinos žievele išsukite iki purios masės, pamažu pildami cukrų. Kai sviestas ir cukraus susijungs, po vieną įmuškite kiaušinius. Po to supilkite jogurtą, o galiausiai – citrinos sultis.

3. Suberkite dalį miltų mišinio, lengvai permaišykite, o po to suberkite likusius miltus. Sumaišykite tik tiek, kad susijungtų ingredientai. Pabaigoje suberkite šaldytas uogas (uogų neatšildykite).

4. Sukrėskite tešlą į pateptą sviestu stačiakampę keksinę formą.