KAVA SU PIENU: kaip pasigaminti tobulą + karamelinio macchiato receptas


Kokia jūsų ryto kava: juoda, karti ir tiršta? O gal subtiliai saldinta? Įdomus faktas: net trys ketvirtadaliai kavą geriančių žmonių visame pasaulyje mėgaujasi kava su pienu.

Šis straipsnis skirtas kaip tik pastariesiems.

Tačiau net jeigu nesate kavos su pienu mėgėjas, neabejojame – turite baltos kavos gerbėjų tarp savo bičiulių ir mylimųjų: palepinkite juos tobulai ruošta balta kava.



Pienu balintos kavos yra daug rūšių: nuo populiariųjų latte ir macchiato (labai intensyvus espresso su šlakeliu karšto pieno) iki kiek rečiau sutinkamų piccolo latte (labai stiprus, koncentruotas espresso, gardintas plaktu pienu), cappuccino (dvigubas espresso + daug pieno), karamelinio macchiato. Vieni kavą su pienu geria būtinai gardintą cukrumi, kiti teigia, kad cukrus užgožia kavos ir pieno „sąskambius”.


Kad ir kokį baltos kavos gėrimą mėgstate, svarbu žinoti, jog jam paruošti reikia ypatingos kavos. Kaip tik tokios – tobulai su pienu derančios kavos, net 6 metus ieškojo NESPRESSO ekspertų, kavos skrudintojų, degustuotojų, baristų komanda. Paieškų, malimo ir skrudinimo būdų tyrinėjimų rezultatas – trys ypatingi kavos kapsulių linijos BARISTA CREATIONS kavos mišiniai, sukurti kaip tik taip, kad nepriekaištingai derėtų su pienu. Kiekvienas mišinys pasižymi skirtingu intensyvumu ir aromatu, įdomu, kurį pasirinktumėte.


Chiaro (išvertus iš italų kalbos reiškia „lengvas“) – šis kavos mišinys yra įkvėptas Bruklino baristų ir labiausiai tinka saldžiai kavai su pienu ruošti. Ryškios saldžios karamelės ir sausainių natos, kurios atsiskleidžia įpylus pieno. Tai „lengviausia” asortimento kava, puikiai tinkanti saldžiam cappuccino.


Scuro (išvertus iš italų kalbos reiškia „tamsi“) yra įkvėpta Melburno baristų ir skirta ieškantiesiems balanso: skrudintos kavos ir pieno skoniai idealiai papildo vienas kitą, sukuria aksominį efektą. Labai patiks mėgstantiems intensyvaus skonio cappuccino.