Vasarą ypač norisi gaivios rūgštelės: pusryčiams dažniau renkamės ne šiltą košę, o jogurtu užpiltus dribsnius ar granolą arba tiesiog jogurtą su vaisiais ir uogomis. Jeigu mėgstamo jogurto šaldytuve liko nedaug, neskubėkite į parduotuvę. Su „nedaug" galima lengvai ir greitai pasigaminsite daug naminio jogurto!
Reikia:
Pieno
Natūralaus jogurto likučio
Pakaitinkite pieną iki 41–42 °C. Jei neturite termometro, užpilkite šaukštelį pieno ant vidinės dilbio pusės – turi būti karšta, bet pakenčiama.
Sumaišykite pieną su natūraliu jogurtu santykiu 5:1, uždenkite, apklokite ir laikykite šiltai. Maždaug po 10–12 val. jau bus jogurtas.
Atšaldykite ir galima valgyti.
Puodelį raugo iš karto atidėkite kitam kartui.
Jei norite pasigaminti graikišką jogurtą, natūralų jogurtą supilkite į sūrmaišį ir palikite 5–6 val. nuvarvėti. Turėkite omenyje, kad iš 1 l natūralaus jogurto išeis apie 400 ml graikiško jogurto.
IŠBANDYKITE:
Sėkmės ir skanaus!
Komentarai