Ir šventei, ir kasdienai: tarta su pavasarinėmis daržovėmis


tarta su daržovėmis, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


3–4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 250 g miltų

  • 125 g šalto VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • 2 šaukštų ledinio vandens

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 1 šaukštelio druskos

  • 2–3 mažų baby cukinijų

  • 6-7 mažų morkyčių

  • Saujelės brokolio žiedynų

  • Saujelės daigų pabarstyti

  • 150 ml grietinėlės

  • 2 kiaušinių

  • 100 g ožkos sūrio


  1. Šaltą margariną sukapokite peiliu kartu su miltais, cukrumi ir druska iki smulkių kruopelyčių. Vandenį supilkite į miltų ir sviesto mišinį. Greitai užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Padėkite į šaldytuvą 30 min.

  2. Iškočiokite tešlą 0,7 cm storio lakštu ir išklokite juo apskritą (18-20 cm skersmens) kepimo formą. Subadykite tešlą šakute. Kepkite pagrindą 15 min.

  3. Ožkos sūrį sumaišykite su grietinėle ir kiaušiniais.

  4. Ant pakepto pagrindo dėkite sūrio masę, ant viršaus dėliokite daržoves.

  5. Kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus!


Daugiau gardžių patiekalų receptų, patarimų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg