Ir šventei, ir kasdienai: tarta su pavasarinėmis daržovėmis


tarta su daržovėmis, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


3–4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 250 g miltų

  • 125 g šalto VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • 2 šaukštų ledinio vandens

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 1 šaukštelio druskos

  • 2–3 mažų baby cukinijų

  • 6-7 mažų morkyčių

  • Saujelės brokolio žiedynų

  • Saujelės daigų pabarstyti

  • 150 ml grietinėlės

  • 2 kiaušinių

  • 100 g ožkos sūrio


  1. Šaltą margariną sukapokite peiliu kartu su miltais, cukrumi ir druska iki smulkių kruopelyčių. Vandenį supilkite į miltų ir sviesto mišinį. Greitai užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Padėkite į šaldytuvą 30 min.

  2. Iškočiokite tešlą 0,7 cm storio lakštu ir išklokite juo apskritą (18-20 cm skersmens) kepimo formą. Subadykite tešlą šakute. Kepkite pagrindą 15 min.

  3. Ožkos sūrį sumaišykite su grietinėle ir kiaušiniais.