top of page

Grikių ledų tortas su miško uogomis ir meduoliais


Reikia:

  • 50 g tirpinto sviesto

  • 1 kg vanilinių ledų (+ kelių šaukštų papuošti)

  • 150 g virtų grikių

  • 150 g aviečių

  • 150 g gervuogių

  • 150 g šilauogių

  • žiupsnelio cinamono

  • žiupsnelio kardamono

  • ½ šaukštelio vanilinio cukraus

  • braškių arba aviečių lapelių (papuošti)


Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus uždenkite maistine plėvele.Meduolius sutrinkite su tirpintu sviestu.Grikius pagardinkite cinamonu, kardamonu.Ledus sumaišykite su grikiais.Paruoškite padažą: pusę kiekio turimų uogų sutrinkite maisto smulkintuvu su vaniliniu cukrumi.Pradėkite sluoksniuoti: sudėkite trintus meduolius, ledų ir grikių sluoksnį, šviežias uogas ir uogų padažą. Sluoksniuokite, kol užpildysite formą.Papuoškite ledų rutuliukais, likusiomis uogomis ir lapeliais.

Naujausi įrašai

bottom of page