Gardusis baklažanų apkepas su pomidorais (Receptas)

Dar vienas tobulas, sotus, bet nekaloringas, sultingas, daržovių ir umami skonio pilnas patiekalas pietums ar vakarienei. Teguvuoja baklažanai, pomidorai, česnakai, daug sūrio ir vienos skardos patiekalų idėjos!


baklažanų apkepas_daržovių apkepas_patiekalai su baklažanais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia



JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Visus sužavėsiantis baklažanų apkepas su keptu varškės sūriu

 

3–4 asm.

Gaminimo laikas: 45 min.


Baklažanų apkepui su pomidorais pagaminti reikia:

  • 2 baklažanų

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • 2 saujų vyšninių pomidorų

  • 1 saujos česnako skiltelių

  • 1 indelio FELIX padažo makaronams „Bolonijos“

  • 2 saujų tarkuoto kietojo sūrio

  • 2–3 šaukštų raudonojo vyno acto

  • Žiupsnelio KOTANYI prieskonių mišinio „Toskana“

  • Žiupsnelio KOTANYI raudonėlio

  • 3 riekelių TOSTE viso grūdo duonos skrudinimui

  • 2 buratos sūrių

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 saujelės bazilikų lapelių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Baklažanus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, apibarstykite KOTANYI druska ir

palikite keletui minučių. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį vandenį.

2. ZYLE keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejų ir

jame kepkite baklažanus iš abiejų pusių po 2–3 min., kol apskrus. Toje pačioje keptuvėje