Gardieji sušiai pagal Alfą su lengvesniu sukimo būdu

Greitai ir lengvai susukamų skaniųjų sušių, su kuriais nėra jokio vargo, receptas.

lengvai ir greitai pagaminami sušiai, Alfo receptas, Alfas vienas namuose

#Alfasvienasnamuose laidas galite pažiūrėti čia


4 asm.

Gaminimas 60 min.


Gardiesiems sušiams pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės (200 g) sušiams skirtų ryžių

  • 3–4 kiaušinių

  • 200 g sūdytos arba šviežios lašišos

  • 100 g apvirtų krevečių

  • Pusės citrinos žievelės

  • 1 šaukšto aštraus padažo

  • 2 kupinų šaukštų mėgstamo majonezo

  • Pusės ilgavaisio agurko

  • 5 šaukštų ryžių acto

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų cukraus

  • 1 pakelio (14 g) jūros dumblių lapų

  • 1 šaukšto marinuoto imbiero 1 šaukšto „Wasabi“ krienų arba paprastų krienų

  • 3 šaukštų sezamo sėklų

  • 6 šaukštų sojų padažo

  • 4 šaukštų austrių padažo (nebūtina)

  • 2 šaukštų mėgstamų ikrų (nebūtina)


  1. Visų pirma gerai išplaukite ryžius. Berkite juos į puodą ir kiškite po šaltu vandeniu. Galite nupilinėti arba leisti šalto vandens srovei tekėti laikant puodą rankose. Reikėtų 6–7 kartų nupilinėjant, kad vanduo nebūtų kaip pienas.

  2. Prieš verdant ryžius, puodo dugną išklokite dvigubu folijos sluoksniu ir gerai jį prispauskite (žiūrėti video), taip ryžiai neprisvils. Suberkite nuplautus ryžius, užpilkite vandeniu ir dėkite ant viryklės. Vandens reikėtų pilti tiek, kad jis pilnai apsemtų ryžius ir būtų dar virš jų apie 2 cm. Ryžių sūdyti nereikia. Užvirus ryžiams, sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite ryžius ne dangčiu, bet kitu puodu, kad neišeitų garai. Virkite juos 15 minučių, neatidenkite ir nemaišykite.

  3. Lengvai išplakite kiaušinius.

  4. Nupjaukite lašišą nuo odos, supjaustykite mažais gabaliukais lyg ruoštumėte tartarui. Susmulkinkite krevetes. Ant lašišos ir krevečių užtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite majonezą ir aštrų padažą. Viską sumaišykite ir palikite apie 10 minučių pasimarinuoti.

  5. Supjaustykite agurką šiaudeliais, kuriuos būtų patogu paimti lazdelėmis.

  6. Likus trims minutėms iki ryžių virimo pabaigos į viršutinį puodą, kuriuo uždengėte ryžius, supilkite ryžių actą, šiek tiek pasūdykite ir suberkite cukrų.

  7. Išvirusius ryžius išberkite į platesnį dubenį, užpilkite acto mišiniu, juos geriausia maišyti iš šonų į vidurį su silikonine mentele, nesutrinkite. Palikite juos atšalti.

  8. Jūros dumblių lapus supjaustykite piršto storio juoste