Norisi salotų? Cezario ar morkų salotos jau pabodo? Alfas dalinasi receptu, kaip pasigaminti gaivias, traškias ir nepaprastai skanias salotas su ridikėliais.
Pavasariui reikia pavasarinių patiekalų, todėl mėgaukitės, nes šiame ir ridikėliai, ir smidrai, ir uogos, ir dar daugiau gaivos suteikiančios mėtos!
#Alfodidysiskulinarinosšou laidas žiūrėkite čia
Gaivioms salotoms pagaminti reikia:
100 g smidrų
1 saujos įvairių ridikėlių
1 saujos šviežių uogų
1 pakelio LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė
2 šaukštų sviesto
3 šaukštų žalių žirnelių
Kelių šaukštų TICHĖ negazuoto natūralaus mineralinio vandens
1 citrinos
2 šaukštų FELIX salotų padažo „Rhode island dressing“
2 šaukštų NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio
1 šakelės mėtų
2 saujų mėgiamų salotų
1 saujos daigų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos
Juodųjų pipirų
Smidrus apvirkite sūdytame verdančiame vandenyje apie 30–40 sekundžių, atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite.
Ridikėlius supjaustykite griežinėliais, smidrus norimo dydžio gabaliukais, viską sudėkite į dubenį kartu su uogomis, marinuokite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.
LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite juostelėmis, kepkite keptuvėje su aliejumi ir sviestu, pagardinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje su likusiu sviestu trumpai patroškinkite žirnelius, įpylus keletą šaukštų TICHĖ negazuoto natūralaus mineralinio vandens, pagardinkite druska, pipirais ir citrinos žievele.
Padažui sumaišykite FELIX salotų padažą „Rhode island dressing“ su NATURLI ekologišku avižų kreminiu gaminiu, kapotomis mėtomis, citrinos sultimis, bei druska ir pipirais.
Į dubenį sudėkite mėgiamas salotas, daigus, marinuotus ridikėlius su smidrais ir uogomis, keptą triušieną, troškintus žirnelius, keletą šaukštų padažo ir papuoškite keliais salotų lapeliais.
Skanaus!