top of page

Dvi bandelės, dvi gardžios istorijos: ledų ir uogų sumuštinis ir gaivus burgeris su ananasų padažu

Sumuštinis, suvožtinis ar burgerio pusbrolis – kad ir kokią užkandžio formą pasirinksite, gera, gardi, kaip namuose iškepta bandelė yra svarbioji dalis.


„MonAmi“ kepyklėlės kepa tiesiog tobulas bandeles jos pateisins visus lūkesčius, kad ir kokių skonio eksperimentų imtumėtės. Šįkart kviečiame išbandyti dvi skirtingas bandeles:


Brioche bandelės. Tai mažas stebuklas, iškeptas nenaudojant jokių skysčių. Šioje bandelėje nėra nei pieno, nei vandens, o nuostabusis skonis išgaunamas naudojant ypatingai daug kvapnaus sviesto ir kiaušinių. Ši bandelė – kepėjų aukštasis pilotažas. Kaskart šviežutėlė ir tirpstanti burnoje, o taip pat labai skani paskrudinta ir puikiai tinkanti mėsainiams, deranti su paštetu, ikrais, lašiša.

Kronutas. Ypač ilgo ir kruopštaus darbo rezultatas. Ši bandelė kepama iš sviestinės tešlos, fermentuojama net 2 paras. Skanėstas daugelį nustebins ypač ryškiu sviesto skoniu, sultingumu ir nepaprasta aromatų puokšte. Nepaprastai skanu ragauti šviežią, bet būtinai pabandykite ją paskrudinti, o tada tepti sviestą ir ikrus. Nuostabus gurmaniškas užkandis, netikėtai užsukus svečiams.


receptai su bandelėmis_Alfo receptai
VMG nuotr.

 


Gaivinantis ledų ir uogų sumuštinis

gaivinantis sumuštinis su ledais ir uogomis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Ledų ir uogų sumuštiniui pagaminti reikia:

  • 1 „MonAmi“ kronuto

  • ⅓ banano

  • 1 didelio kaušelio braškinių ledų

  • Keleto mėgstamų uogų

  • 1 šaukšto karamelinio padažo

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Keleto mėtos lapelių

1. Perpjaukite „MonAmi“ kronutą pusiau.

2. Ant apatinės dalies sudėkite griežinėliais pjaustytą bananą, braškinius ledus, uogas (jei

pasirinkote didesnes – jas supjaustykite), pilkite karamelinio padažo, užbarstykite citrinos žievelės.

3. Galite įdėti mėtos lapelių.

4. Viską uždenkite viršutine kronuto puse.


Patarimai

  • Bananus galite keisti kitais mėgstamais sultingais vaisiais: persikais, abrikosais, papajomis, mangais.

  • Taip pat galite gaminti pasitelkdami savo mėgstamus ledus arba karamelinį padažą keisdami į šokoladinį ar trintų braškių.

 

„Burgeris“ su karamelizuotais svogūnais ir ananasiniu kečupu

Bugeris su karamelizuotais svogūnais ir ananasų padažu_receptas
VMG nuotr.


2 asm.


Burgeriui su su karamelizuotais svogūnais ir ananasiniu kečupu pagaminti reikia:

  • 2 mėgstamų jautienos paplotėlių

  • 2 riekelių ementalio sūrio

  • 4 gabalėlių šaltai rūkytos šoninės

  • 2 „MonAmi“ sviestinių bandelių

  • 4 griežinėlių pomidoro

  • 2–3 romaninės salotos arba kininio kopūsto lapų

  • 2 šaukštų karamelizuotų svogūnų

  • 1 kuokštelio šviežių mėtų

Padažui:

  • 2 ananaso griežinėlių

  • 4 šaukštų kečupo

1. Ant grilio iš abiejų pusių apkepinkite ananaso griežinėlius. Iškeptus sukapokite ir sumaišykite su kečupu.

2. Pasirinktus jautienos paplotėlius iš abiejų pusių apkepkite grilyje, prieš baigiant, uždėkite

ementalio sūrio riekeles, kad jos išsilydytų.

3. Tada apkepinkite šoninės gabaliukus, apskrudinkite „MonAmi“ sviestines bandeles, o pomidorus šiek tiek pakepinkite iš vienos pusės.

4. Ant apatinės bandelės dalies dėkite ananasinio kečupo, salotų lapų, pomidorų, jautienos paplotėlį, karamelizuotų svogūnų, šoninės, dar šiek tiek kečupo ir mėtų lapelių.

5. Viską uždenkite likusia bandelės dalimi.


Patarimai

  1. Jautienos paplotėlius galite keisti vištiena.

  2. Mėtas galite keisti kalendrų lapeliais.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page