Reikia:
200 g miltų
2 g sausų mielių
Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
Šaukštelio druskos
150 ml šilto vandens
Šlakelio aliejaus
Į dubenį įberkite 5 šaukštus miltų, mieles, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, druską ir supilkite šiltą vandenį. Išmaišykite ir dėkite tešlą kildintis 15 min.
Išimkite, suberkite likusius miltus ir suminkykite su šlakeliu aliejaus. Suformuokite rutuliuką, padėkite 10-15 minutėms pailsėti, pridengę rankšluosčiu.
Tešlą padalinkite į 6 dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną paplotėlį.
Dėkite paplotėlį į įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite, kol ant jo pasirodys pūslės, o apačia lengvai apskrus. Apverskite ir kitą pusę taip pat kepkite iki lengvai apskrus.
Jei planuojate patiekti duoneles iš karto, tuomet dar šiltą paplotėlį patepkite žolelių aptepu.
Duonelės aptepas
Reikia:
3-4 šakelių petražolių arba kalendrų
2 skiltelių česnako
Žiupsnelio druskos
Šlakelio aliejaus
Visus produktus sudėkite į smulkintuvo indą ir sutrinkite.
Svarbu! Aptepu tepkite paplotėlius prieš pat patiekdami, šiltus.
PATARIMAI:
Duoneles galite iškepti ir iš anksto, tuomet prieš patiekdami pašildykite orkaitėje.
Toks gaminimo būdas tinka ir lavašui, ir naminėms tortilijoms gaminti.
Duoneles galite tiekti ir prie šašlyko, ir prie pusryčių, ir prie maltinių.
Skanaus!