top of page

Cukinijų ir citrinų pesto + receptas

VMGonline.lt jau pasiūlytų pestų variacijų galime kurti skanią Lietuvos vėliavą – raudonąjį indelį užpildykite skrudintų paprikų arba džiovintų pomidorų pestu, žaliąjį – klasikiniu baziliko arba krapų padažu, o skaisčiai geltonojo receptas – čia pat!

Saulėto geltonumo į jūsų namus gali įnešti kelias kultūras į vieną suplakantis geltonųjų cukinijų ir citrinų pestas. Apie cukinijas sklando įdomūs gandai – sakoma, kad ūkininkai jas augina jau iš inercijos ir derlius būna toks didelis, kad paprastai jas valgyti tiesiog pabosta. Tad, gal suvalgome „neįprastai“?

Valerijos Stonytės nuotr.


Geltonųjų cukinijų ir citrinų pestas

  • 1 geltonosios cukinijos

  • 100 g migdolų

  • 1 citrinos žievelės

  • ½ citrinos sulčių

  • 120 g kietojo sūrio

  • 50 g alyvuogių aliejaus

  • 2 skiltelių česnako

  • žiupsnelio druskos

  1. Cukiniją iškepkite orkaitėje. Išimkite sėklas ir susmulkinkite.

  2. Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite.

Naujausi įrašai

bottom of page