1 didelis pyragas
Gaminimas 60 min.
Zzzzz 120 min.
Kepimas 45 min.
Reikia:
250 ml šilto vandens
25 g šviežių mielių arba 7 g sausų
1 šaukštelio cukraus
400 g miltų
1 šaukštelio druskos
30 g alyvuogių aliejaus
Įdarui:
2 baklažanų
3 raudonųjų paprikų
Aliejaus (daržovėms kepti)
1–2 raudonųjų svogūnų
Žiupsnelio druskos
Baklažanus ir paprikas iškepkite ant grilio. Jei nėra galimybės kepti ant grilio, tuomet patepkite daržoves aliejumi, dėkite į skardą ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kepkite, kol daržovės suminkštės, tuomet lengvai pravėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite juostelėmis.
Raudonąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis.
Tešlai į didelį pašildytą dubenį supilkite vandenį, suberkite sausas arba sutrupintas šviežias mieles, cukrų ir 2 šaukštus miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 min., kad mielės suaktyvėtų.
Kai paviršiuje susidarys putos, suberkite likusius miltus, druską, supilkite aliejų, išminkykite tešlą ir palaikykite šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padvigubės.
Tuomet tešlą pakočiokite, suformuokite stačiakampį arba norimos formos paplotį ir dėkite į miltais pabarstytą skardą.
Patepkite tešlą aliejumi, sudėliokite ant jos pramaišiui baklažanų ir paprikų juostelės, sudėkite svogūnų skilteles ir lengvai pasūdykite. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.
Skanaus!