top of page

Makaronai farfalle su lęšiais ir paprikomis

  • 2020-02-04
  • 1 min. skaitymo



2 asm.

Gaminimas 10 min.


Reikia:

  • 200 g makaronų (farfalle)

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 saldžiosios paprikos

  • 250 g virtų arba konservuotų lęšių

  • 250 ml trintų pomidorų

  • Po šaukštelį džiovinto raudonėlio ir džiovinto baziliko

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Cukraus (pagal skonį)


1. Makaronus išvirkite.

2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir

pakepinkite, kol taps permatomi.

3. Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų. Kepkite, kol paprika

suminkštės. Tuomet suberkite lęšius ir supilkite pomidorų tyrę.

4. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite,

kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite arba subalansuokite

skonį cukrumi.

5. Makaronus patiekite su padažu.


Skanaus!

Daugiau išradingų ir skanių receptų ieškokite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Jį įsigyti galite ČIA

bottom of page