2 asm.
Gaminimas 10 min.
Reikia:
200 g makaronų (farfalle)
1 svogūno
1 skiltelės česnako
Aliejaus (kepti)
1 saldžiosios paprikos
250 g virtų arba konservuotų lęšių
250 ml trintų pomidorų
Po šaukštelį džiovinto raudonėlio ir džiovinto baziliko
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Cukraus (pagal skonį)
1. Makaronus išvirkite.
2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir
pakepinkite, kol taps permatomi.
3. Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų. Kepkite, kol paprika
suminkštės. Tuomet suberkite lęšius ir supilkite pomidorų tyrę.
4. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite,
kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite arba subalansuokite
skonį cukrumi.
5. Makaronus patiekite su padažu.
Skanaus!
Daugiau išradingų ir skanių receptų ieškokite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Jį įsigyti galite ČIA
Comments