Makaronai farfalle su lęšiais ir paprikomis




2 asm.

Gaminimas 10 min.


Reikia:

  • 200 g makaronų (farfalle)

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 saldžiosios paprikos

  • 250 g virtų arba konservuotų lęšių

  • 250 ml trintų pomidorų

  • Po šaukštelį džiovinto raudonėlio ir džiovinto baziliko

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Cukraus (pagal skonį)


1. Makaronus išvirkite.

2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir

pakepinkite, kol taps permatomi.

3. Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų. Kepkite, kol paprika

suminkštės. Tuomet suberkite lęšius ir supilkite pomidorų tyrę.

4. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite,

kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite arba subalansuokite

skonį cukrumi.

5. Makaronus patiekite su padažu.


Skanaus!

Daugiau išradingų ir skanių receptų ieškokite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Jį įsigyti galite ČIA

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg