Braškių ir bananų uogienė su kondensuotu pienu (Receptas)

Niekas neverda uogienių šiais laikais? Žinoma, verda.

Nes braškių uogienės su bananais, kokosais ir kondensuotu pienu nenusipirksi net ekologiškiausiame turgelyje. Tokie skanėstai gali būti tik naminiai! Išbandykite receptą, kuriuo ypač džiaugsis vaikai.

Braškių uogienė, Alfo Ivanausko receptas

Braškių uogienei išvirti reikia:

  • 1 stiklinės vandens

  • 1 kg braškių

  • 1 kg bananų

  • 1 citrinžolės

  • 5 šaukštų kokosų drožlių

  • 800 g DANSUKKER cukraus uogienėms

  • ½ citrinos sulčių

  • 100 g kondensuoto pieno


1. Į puodą įpilkite vandens, suberkite uogas ir smulkintus bananus. Maišydami suberkite cukrų uogienėms ir smulkintą citrinžolę.

2. Lengvai kunkuliuojančią uogienę virkite 10 min.

3. Baigdami virti supilkite kondensuotą pieną, citrinos sultis ir suberkite kokosų drožles ir pavirkite dar penkias minutes.

4. Supilkite į stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaldytuve.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg