Beigeliai su lašiša


Beigeliai su lašiša, pusryčių idėjos, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 2 val. 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 190 °C

Zzz 12 val.


Reikia:

  • 400 g miltų picai

  • 7 g sausų mielių

  • 1 kupino šaukštelio druskos

  • 1 šaukšto cukraus

  • 225 ml vandens

  • Aguonų (pabarstyti)

Apvirti:

  • 1 l vandens

  • 2 šaukštų cukraus

  • 2 šaukštelių sodos

  • 2 šaukštelių druskos

Sumuštiniui:

  • „Philadelphia“ sūrelio, šaltai rūkytos lašišos, salotų

1. Miltus sumaišykite su mielėmis, druska ir cukrumi, supilkite vandenį. Viską minkykite pirmiausia lėtai, o po 4–5 min. – greitais maišytuvo apsukimais.

2. Kai tešla bus glotni ir lygi, suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą ir kildinkite, kol tūris padvigubės.

3. Tuomet tešlą perminkykite, vėl suformuokite rutulį ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.

4. Padalykite tešlą į 8 arba 6 dalis, suformuokite rutuliukus, per vidurį padarykite skylutes ir pirštasi jas ištempkite iki 4–5 cm, jeigu pavyks – daugiau. Palikite kildintis valandai, o gal ir daugiau.

5. Kai padvigubės tūris, užvirinkite vandenį su cukrumi, soda ir druska, išmaišykite. Dėkite beigelius į verdantį vandenį ir apvirkite iš visų pusių maždaug po minutę.

6. Apvirtus beigelius iš karto dėkite į skardą, pabarstykite aguonomis ir kepkite maždaug 20 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

7. Beigelius perpjaukite ir suformuokite sumuštinius.

8. Pageidaujant galima perpjautus beigelius paskrudinti. Patiekite sumuštinius su salotomis.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg