top of page

Atrask augalinį: šokoladiniai keksiukai (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Drėgni, purūs augaliniai šokoladiniai keksiukai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.

šokoladiniai keksiukai_receptas
Kas tas avokadas nuotr.

12 keksiukų


Keksiukams pagaminti reikia:

  • 180ml nesaldinto migdolų pieno

  • 1vnt. apelsino sulčių + žievelės

  • 190ml agavos sirupo

  • 125g speltų miltų*

  • 1 arbt. š. kepimo miltelių

  • 1 arbt. š. valgomosios sodos

  • 30g nesaldintų kakavos miltelių

  • 50g susmulkinto juodo šokolado** (70%)


Kaip gaminti:

  1. Sumaišome pieną, apelsino sultis, žievelę bei agavos sirupą.

  2. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, soda ir kakavos miltelius.

  3. Sujungiame abu mišinius ir labai gerai išmaišome.

  4. Įdedame šokoladą.

  5. Gautą masę paskirstome į paruoštas keksiukų kepimo formeles (12vnt).

  6. Kepame 20-25 min. 170°C įkaitintoje orkaitėje.

  7. Iškepusius keksiukus atvėsiname.


Patarimai:

*Galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus arba viso grūdo baltų miltų mišinį be glitimo.

**Norėdami paryškinti keksiukų apelsininį skonį, galite naudoti juodą šokoladą su apelsino skoniu, arba net natūralų apelsino skonio sirupą.


Gardžių atradimų.


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Kas tas avokadas.


Naujausi įrašai

bottom of page