Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Drėgni, purūs augaliniai šokoladiniai keksiukai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.

12 keksiukų
Keksiukams pagaminti reikia:
180ml nesaldinto migdolų pieno
1vnt. apelsino sulčių + žievelės
190ml agavos sirupo
125g speltų miltų*
1 arbt. š. kepimo miltelių
1 arbt. š. valgomosios sodos
30g nesaldintų kakavos miltelių
50g susmulkinto juodo šokolado** (70%)
Kaip gaminti:
Sumaišome pieną, apelsino sultis, žievelę bei agavos sirupą.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, soda ir kakavos miltelius.
Sujungiame abu mišinius ir labai gerai išmaišome.
Įdedame šokoladą.
Gautą masę paskirstome į paruoštas keksiukų kepimo formeles (12vnt).
Kepame 20-25 min. 170°C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius keksiukus atvėsiname.
Patarimai:
*Galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus arba viso grūdo baltų miltų mišinį be glitimo.
**Norėdami paryškinti keksiukų apelsininį skonį, galite naudoti juodą šokoladą su apelsino skoniu, arba net natūralų apelsino skonio sirupą.
Gardžių atradimų.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Kas tas avokadas.