Apkepti kiaulienos šonkauliai su kavos glazūra


šonkauliukai, receptai, marinatas, Alfas Ivanauskas

2 porcijoms


Reikia:

  • 500 g kiaulienos šonkaulių

  • Marinatui:

  • 3 šaukštų aliejaus

  • 4 skiltelių česnako

  • 2 šaukštelių pomidorų pastos

  • 50 ml espreso kavos

  • 4 šaukštų Vusterio padažo

  • 2 šaukštų rudojo cukraus „Farino“

  • 1 žaliosios citrinos sulčių


1. Išvirkite šonkauliukus su prieskoniais pasūdytame vandenyje.

2. Marinatui: į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite smulkintą česnaką ir pakepinkite (stenkitės jo nesudeginti). Sudėkite pomidorų pastą, įberkite cukraus, supilkite kavą, Vusterio padažą ir žaliosios citrinos sultis. Viską truputį pavirkite.

3. Šonkaulius aptepkite gautu padažu ir palikite pasimarinuoti arba iš karto dėkite kepti.

4. Kepkite 220 °C orkaitėje maždaug 10 min., kol gražiai apskrus.



Skanaus!


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg