top of page

ALFAS ČIRŠKINA LAUKE receptas: traškūs mėlynių ir mangų ledai ant pagaliuko

Visi mėgsta ledus. Labiausiai tuos, kurie tokie kremiški, kad tirpdami apdovanoja gomurį šilko švelnumo jausmu.

Išbandykite kreminius mėlynių ir mangų ledus su traškiais karameliniais trupinukais.


naminiai ledai su manais, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Ledams pagaminti reikia:

  • 200 g skobto mango be luobelės

  • 150 g sutirštinto saldinto pieno

  • 200 g šilauogių

  • 1 nedidelės žaliosios citrinos

  • ½ pakelio GAIDELIS sausainių su karamele

  • 300 ml atvėsintos grietinėlės

  1. Mangą supjaustykite kubeliais. Sutirštintą pieną padalinkite į dvi dalis ir atskirai, maisto smulkintuvo arba trintuvo pagalba, sutrinkite su šilauogėmis ir pjaustytais mangais iki vientisos masės. Į mangų masę išspauskite žalios citrinos sulčių ir pakartotinai sutrinkite.

  2. GAIDELIS sausainius su karamele smulkiai sutraiškykite. Grietinėlę išplakite iki kremo konsistencijos. Pusę plaktos grietinėlės ir traiškytų sausainių supilkite į šilauogių masę, kitą dalį į mangų ir viską gerai išmaišykite.

  3. Ledų mases norima sluoksnių seka supilkite į ledų formeles, įsmeikite pagaliukus ir dėkite į šaldiklį mažiausiai 2 val., kol sustings. Ledams sušalus išimkite juos iš formelių ir patiekite. Kad ledus būtų lengviau išimti iš formelių, trumpam pakiškite juos po šiltu vandeniu.


Skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page