Visi mėgsta ledus. Labiausiai tuos, kurie tokie kremiški, kad tirpdami apdovanoja gomurį šilko švelnumo jausmu.
Išbandykite kreminius mėlynių ir mangų ledus su traškiais karameliniais trupinukais.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Ledams pagaminti reikia:
200 g skobto mango be luobelės
150 g sutirštinto saldinto pieno
200 g šilauogių
1 nedidelės žaliosios citrinos
½ pakelio GAIDELIS sausainių su karamele
300 ml atvėsintos grietinėlės
Mangą supjaustykite kubeliais. Sutirštintą pieną padalinkite į dvi dalis ir atskirai, maisto smulkintuvo arba trintuvo pagalba, sutrinkite su šilauogėmis ir pjaustytais mangais iki vientisos masės. Į mangų masę išspauskite žalios citrinos sulčių ir pakartotinai sutrinkite.
GAIDELIS sausainius su karamele smulkiai sutraiškykite. Grietinėlę išplakite iki kremo konsistencijos. Pusę plaktos grietinėlės ir traiškytų sausainių supilkite į šilauogių masę, kitą dalį į mangų ir viską gerai išmaišykite.
Ledų mases norima sluoksnių seka supilkite į ledų formeles, įsmeikite pagaliukus ir dėkite į šaldiklį mažiausiai 2 val., kol sustings. Ledams sušalus išimkite juos iš formelių ir patiekite. Kad ledus būtų lengviau išimti iš formelių, trumpam pakiškite juos po šiltu vandeniu.
Skanaus!
Comments