top of page

5 priežastys pusryčiauti ne namuose: brunch'ų vietos, kurias rekomenduojame

Pusryčiai yra maistas, o brunch'as yra kultūra. Tiems, kurie nori ir pavalgyti, ir pasikultūrinti, turime įkvepiančių rekomendacijų. Tiesa, nepatingėkite vėlyvųjų pusryčių nuvažiuoti kad ir į kitą miestą. Pasidarykite brunch'ų turą.


geriausios pusryčių vietos mieste_Alfo rekomendacijos


1. Vilnius. Pasak Alfo Ivanausko, Congress Avenue Hotel Vilnius pusryčiai yra sukurti tiems, kurie eidami miegoti galvoja apie pusryčius, o pabudę apie juos galvoja dar labiau. Pradėti pusryčiauti čia galima labai anksti, o baigti labai vėlai, gal net tada, kai jau bus metas galvoti apie pietus.

Bufetinių pusryčių pasirinkimas patiko net Alfui, kuris, pasak legendos, pusryčiauti iš viešbučio kambario nenusileidžia, jeigu sūrių padėklo pasirinkime nėra bent 6 skirtingų sūrių... Congress Avenue hotel siūlo net 9 skirtingas sūrio rūšis: galite rinktis mėgstamiausią arba degustuoti visus. Kumpio, mėsyčių, o taip pat vaisių padėklai taip pat gausūs, įvairūs ir įdomūs. Jiems nenusileidžia ir pagrindinis pusryčių patiekalų meniu: galite rinktis klasikinius angliškus pusryčius, omletą ar benediktus, blynelius su kumpiu ir sūriu arba su varške, o baigti desertu ir kava. Čia visko gausa: skonių, tekstūrų, kvapų, malonumų, sotumo lygių.





2. Klaipėda. Restoranas MONAI garsėja svetingumu ir ne tik degustacinėmis vakarienėmis, bet ir vėlyvaisiais pusryčiais. Sekmadieniais nuo 11.00 iki 13.00 galima gauti tikrai aukšto lygio pusryčių prabangą: topas, dėl kurio pusryčiautojai atvažiuoja ir iš kitų miestų, yra, be abejo, Benedikto kiaušinis, taip pat labai mėgstamas brioche skrebutis su krevetėmis, plaktas kiaušinis su mortadella dešra, burnoje tirpstantys belgiški vafliai su vyšniomis, braškėmis arba kiaušiniu, taip pat varškėtukai. Dar labai geras ir lengvas jausmas.

Jausitės beveik kaip namie, tik dar geriau. Pasimėgaukite čia ir rezervuokite staliuką.




3. Birštonas. Modernus gastrobaras Pievos, kur pusryčiaujama tarsi pievoje – tarp daugybės gėlių ir kitų grožių akims, ausims ir uoslei, o sezoninis maistas gaminamas iš vietos ūkininkų produkcijos. Čia ir brunchas, ir pietūs, ir kokteiliai, ir SPA akims.

Pasidairykite čia.





4. Druskininkai. Šeimos restoranėlis Toli Toli atšventė jau 8 metų gimtadienį. Žmonės kalba, kad čia puikūs pusryčiai, puiki atmosfera, geras vaibas. Ar ragavote kiaušinių turkiškai? O žydiškos šakšukos? O čia kepamų čirvinių blynelių? Žinote tą jausmą, kai valgai ir užsimerki? Užsukite ir sužinosit. Pasidairykite ir užsimanykite čia.




5. Kaunas. Brunch Bar'e pusryčiaujama visą dieną: čia galima pasimėgauti net keliomis benediktų variacijomis (su šonine, lašiša arba plėšyta kiauliena), daugybe įvairiausių blynelių ir pan. Trumpai tariant, smagi vieta pusryčių klasikos ir džiazo mėgėjams. ATeikite kartu su mylimais keturkojais: jie čia laukiami.



Gardžių atradimų.





Comments


Naujausi įrašai

bottom of page