top of page

5 neriebių užtepėlių idėjos: patiks net balerinoms!



Šias lengvai pagaminamas, gardžias, kalorijomis negąsdinančias užtepėles įvertins ne tik į vakarėlį susirinkę draugai, bet ir liemens apimtys. Valgykite jas su šiaudeliais pjaustytomis daržovėmis (morkomis, agurkais, cukinijomis, topinambais, ropėmis, ridikais, salierų stiebais). Užtepėlės puikiai tinka ne tik vakarėliams, bet ir pusryčiams – jos gali puikiai pakeisti sviestą ant duoniuko, o vietoje sūrio ar kumpio gali tarnauti prieskoniais pabarstyti traškūs salotų lapai, agurko, pomidoro ar pievagrybių griežinėliai.

TUNO SOTUMAS

(100 g tuno savose sultyse – 110 kcal) Į dubenėlį įkrėskite skardinę tuno savose sultyse, įberkite smulkintą agurką (gali būti ir žalias, ir marinuotas), įberkite kelis šaukštus kaparėlių arba konservuotų kukurūzų, įberkite pipirų, druskos, prieskonių (ypač tiks smulkiai pjaustyti krapai ir petražolės), įspauskite citrinos sulčių ir smulkintuvu sutinkite iki tirštos masės. Jei norite kiek riebesnės versijos, citrinų sultis pakeiskite keliais šaukštais neriebios grietinės.

Kitą užtepėlę su žuvimi rasite ČIA.

PUPELIŲ ŠVELNUMAS

(100 g pupelių – 290 kcal) Į smulkintuvą suberkite 400–500 g pupelių (gali būti ir konservuotos, ir pačių virtos), česnako skiltelę, šaukštą alyvuogių aliejaus, šaukštą žaliosios citrinos sulčių, arbatinį šaukštelį sezamų aliejaus, du saulėje džiovintus pomidorus. Viską sutrinkite iki vientisos masės, prieš tai pagardinę druska ir pipirais, jei per tiršta – įpilkite vandens ir dar pamaišykite.

Kitą užtepėlę su pupelėmis rasite ČIA.

AVOKADŲ AŠTRUMAS

(100 g avokadų – 243 kcal) Tikriausiai nėra patiekalo iš avokado, kuris būtų neskanus. O užtepėlę iš jo pagaminti superlengva. Tereiks į smulkintuvą sumesti porą avokadų, įpilti vienos žaliosios citrinos sultis, įdėti dvi skilteles česnako, įberti žiupsnelį rudojo cukraus, pusę (jei neaštrus – ir visą) aitriosios paprikos ir sutrinti iki košės konsistencijos.

Kitą užtepėlę su avokadu rasite ČIA.

VARŠKĖS GAIVUMAS

(100 g liesos (0,5 proc. riebumo) varškės – 96 kcal) Net ir nemėgstantys varškės šiai užtepėlei sunkiai atsispirs. Į indelį sudėkite vieną pakelį liesos varškės, įdėkite kelis šaukštus grietinės, suberkite smulkintus krapus, laiškinius svogūnus, sumaišykite – ir patiekalas paruoštas. Užtepę ant duoniukų, pagardinkite marinuotų agurkų griežinėliais.

Kitą užtepėlę su varške rasite ČIA.

VIŠTIENOS NUODĖMĖ

(100 g keptos be odelės vištienos – 200 kcal) Į šią užtepėlę nespjaus net sportininkai, atidžiai stebintys kiekvieno patiekalo sudėtį. O čia dar – ir jų pamėgsta vištiena, atgimusi originaliame pavidale. Reikės vienos vištienos krūtinėlės (virtos arba keptos nedideliame kiekyje aliejaus), žalumynų, trijų saulėje džiovintų pomidorų gabalėlių, kelių šaukštų aliejaus (geriausia – to, kuriame mirko džiovinti pomidorai), česnako skiltelės, keturių šaukštų natūralaus jogurto. Viską sutrinkite ir mėgaukitės! Norintiems stipresnio skonio, į užtepėlę galite įmesti aitriosios paprikos ar įpilti aitriųjų paprikų aliejaus.

Kitą užtepėlę su vištiena rasite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page