top of page

3 penktadienio filmai iš Azijos



1. „Yin shi nan nu“ – „Eat Drink Man Woman“ – „Valgykit, gerkit, vyrai, moterys“ (1994)

Režisierius: Ang Lee (kiti žinomi darbai: „Pi gyvenimas“, „Kuprotas kalnas“)

Žanras: romantinė drama.

Veiksmo vieta: Taipėjus, Taivanas.

Filmo trukmė: 124 min.

Siužetas: virtuvės šefas Chu dideliame name gyvena su savo trimis nevedusiomis dukromis: Jia-Jen, į krikščionybę atsivertusia chemijos mokytoja, Jia-Chen, oro linijų kompanijos vadove, ir Jia-Ning, studente, dirbančia greito maisto restorane. Kiekvieną sekmadienį Chu gamina savo dukroms ir sėda su jomis prie vieno stalo. Vienos puotos metu vidurinė dukra praneša žinią, kuri pakeičia ir kitų šeimos narių gyvenimus.

ĮDOMU! filmas nominuotas „Oskarui“ kaip geriausias užsienio filmas, o pirmųjų sekmadienio pietų ruošimo scena buvo filmuojama visa savaitę.

Citata: „Dukrų auginimas tai kaip maisto gaminimas – apetitą prarandi tada, kai darbas jau būna baigtas“ (Chu).


2. „Sik-gaek“ – „Le Grand Chef“ – „Didysis šefas“ (2007)

Režisierius: Yun-su Chong

Žanras: komedija, drama.

Veiksmo vieta: Pietų Korėja.

Filmo trukmė: 113 min.

Siužetas: po nesėkmės kulinariniame realybės šou jaunas ir talentingas virtuvės šefas Seong-Chan su savo seneliu persikelia į mažą kaimelį. Čia jis, dirbdamas ūkininku ir pardavinėdamas daržoves, atranda naują gyvenimo prasmę, bet sulaukia televizijos pasiūlymo atkeršyti savo buvusiam varžovui.

ĮDOMU! Filmas yra sukurtas pagal to paties pavadinimo komiksų knygą.


3. „Jiro Dreams of Sushi“ – „Jiro sapnai apie sušį“ (2011)

Režisierius: David Gelb

Žanras: dokumentika.

Veiksmo vieta: Tokijas, Japonija.

Filmo trukmė: 81 min.

Siužetas: tai – filmas apie perfekcionistą, visa savo gyvenimą skyrusį vieno dalyko tobulinimui. 85-erių suši meistras Jiro Ono dirba savo įkurtame, pasaulyje pripažintame ir vos dešimt vietų turinčiame restorane „Sukiyabashi Jiro“. Jiro savo patirtį ir išmintį perduoda sūnui Yoshikazu, kuris turi būti pasirengęs perimti restoraną. Pastabos: japonai Jiro yra paskelbę nacionaline vertybe. Taip pat jis yra pirmasis suši meistras, gavęs tris „Michelin“ žvaigždes.

Citata: „Tą patį dalyką aš kartoju vis iš naujo ir iš naujo, taip po truputį tobulėdamas. Visuomet yra troškimas pasiekti dar daugiau. Aš ir toliau kopsiu, bandysiu pasiekti viršūnę, bet niekas nežino, kur yra toji viršūnė“ (Jiro).


Naujausi įrašai

bottom of page