2 puikūs būdai, kaip pietums paruošti cukiniją

Puiki, bet dar ne visų atrasta daržovė. Ir beveik universali, nes tinka ir troškiniams, ir salotoms, ir pyragams. Du variantai lengviems pietums.


Įdaryta cukinija su grikiais ir kukurūzais


Įdaryta cukinija, VMG receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.


4 asm. Reikia:
  • 2 didelių cukinijų

  • 1 svogūno

  • 200 g virtų grikių

  • 100 g fetos

  • 100 g HEINZ konservuotų kukurūzų

  • 1 pomidoro

  • 1 kiaušinio

  • kelių skiltelių česnako

  • 1 šaukšto sviesto

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų


  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite grikius.

  2. Tuo metu smulkiai supjaustykite ir keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną, pomidorą ir česnaką. Daržovėms apskrudus įmaišykite kukurūzus ir virtus grikius.

  3. Įmaišykite trupintą fetos sūrį ir įmuškite kiaušinį.

  4. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

  5. Cukinijas supjaustykite bokšteliais ir išskaptuokite duobutes, bet ne per visą aukštį.

  6. Pripildykite cukinijų bokštelius paruošto įdaro ir sudėkite į kepimo formą.

  7. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.



Meksikietiškos įdarytos cukinijos