top of page

2 itin gardūs pastos receptai, jei nenorite ilgai stovėti prie puodų


Laikas iki Kalėdų — itin įtemptas! Bet juk vis tiek norisi nors kiek pasilepinti ir iki kalėdinių eksperimentų virtuvėje! Būtent čia padės vestuvių planuotojos Olgos Raškauskienės iš Italijos parsivežti pastos receptai, kuriems paruošti pakaks iki 10 minučių!

Juodujų sepijų makaronai per 5 minutes!

250 g kekinių pomidorų kepame ant alyvuogių aliejaus (iki apskrudimo), įpilame sepijų rašalo padažo ir laukiame, kol užkais.

Tuo pačiu metu į verdantį pasūdytą vandenį dedame šviežius makaronus ir verdame 2 minutes. Tiek makaronus, tiek sepijų rašalo padažą galite rasti Sapore d’Italia parduotuvėje.

Nuplikytus makaronus sumaišome su paruoštu padažu.

Įdėjus paruoštus makaronus į dubenėlį, užbarstome svogūnų laiškų ir šviežiai sutarkuoto parmeggiano sūrio.

Makaronai su triufeliais (Penne al tartufo) per 10 minučių!

Padažo paruošimas 2 porcijoms:

Pakepiname pusę svogūno, kol pagelsta. Tuomet toje pačioje keptuvėje kepiname pomidorus. Kai jie paskrunda, pridedame žalių svogūnų laiškų. Įberiame pagal skonį druskos ir raudonųjų aštrių pipirų. Jie suteiks patiekalui pikantiškumo. Sukepame iki vientisos masės ir pridedame triufelių grėžinėlių aliejuje (50 g). Padažas paruoštas.

Padažu apliejame išvirtus al dente penne makaronus, viską sumaišome, pagardiname lašeliu kitu alyvuogių aliejaus ir parmeggiano grėžinėliais. Štai ir tobulo skonio pasta!

Buon appetito!

Vilma Deveikytė Photography nuotraukos

Naujausi įrašai

bottom of page