Vištiena terijakio padaže su „muštais“ agurkais

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Vištiena terijakio padaže su „muštais“ agurkais


    Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

    4 asm.

    Gaminimas 20 min.

    Zzz 2– 3 val.

    Kepimas 10 min.


    Reikia:

    • „Muštiems“ agurkams:

    • 500 g agurkų

    • 30 ml sojų padažo

    • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

    • 1 šaukšto cukraus

    • 3 šaukštų ryžių arba obuolių acto

    • 2 šaukštų sezamų aliejaus

    • 2 smulkintų skiltelių česnako

    • Vištienai:

    • 2 skiltelių česnako

    • Aliejaus (kepti)

    • 500 g vištienos filė

    • Žiupsnelio druskos

    • 30 g svogūnų laiškų

    • 100 g terijakio padažo

    1 šaukšto sezamų sėklų

    1. „Muštiems agurkams“ agurkus nuplaukite, nusausinkite ir muštuku pamuškite taip, kad agurkai sulūžtų. Sudėkite juos į dubenį, taip pat sudėkite visus likusius produktus. Permaišykite ir laikykite šaltoje vietoje 2–3 val.

    2. Vištienai supjaustykite česnaką. Pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

    3. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, sužerkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite iš visų pusių. Pasūdykite.

    4. Svogūnų laiškus supjaustykite stambiai ir taip pat pakepinkite kartu. Supilkite terijakio padažą ir permaišykite kaitindami.

    5. Patiekite vištieną su „muštais agurkais“, pabarstę sezamų sėklomis.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg