8–10 asm.
Gaminimas 60 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
Biskvitui:
6 kiaušinių
120 g cukraus
80 g miltų
60 g kokosų drožlių
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
300 g minkšto sviesto
200 g persijoto miltelinio cukraus
125 g grietinėlės sūrio „Bon jour“
½ citrinos sulčių
200 ml mangų tyrės
Papuošimui:
3 pakelių cukrinių pabarstukų
5 morenginių sausainių ant pagaliuko
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Išklokite kepimo popieriumi 2 kepimo formas 20 cm skersmens.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus plakite iki putų, pamažu suberkite cukrų. Į purią masę įmaišykite trynius, o po to – sumaišytas su miltais ir kepimo milteliais kokosų drožles. Supilkite tešlą į kepimo formas, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Patikrinkite, ar iškepęs biskvitas, paspaudę jį pirštu – biskvitas neturi susmegti. Išimkite, pirmas 15 min. aušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių. Geriausia yra iškepti biskvitą iš vakaro.
Kremui suplakite minkštą sviestą iki purios labai šviesios masės. Suberkite miltelinį cukrų ir plakite toliau. Kai masė bus puri, sudėkite grietinėlės sūrį ir supilkite citrinos sultis. Visi produktai turi būti vienodos, kambario temperatūros. Atidėkite kremo viršui ir šonams patepti.
Biskvitus supjaustykite pusiau, patepkite mangų tyre, ant viršaus uždėkite nestorą kremo sluoksnį – geriausia tai padaryti konditeriniu maišeliu. Sudėkite biskvitus vieną ant kito, įdėkite į šaldytuvą ir laikykite apie valandą.
Atšaldytą tortą aptepkite kremu, apibarstykite cukriniais pabarstukais ir įsmeikite morenginius sausainius.
Skanaus!