top of page

Triušis ir šilauogė


Reikia:

  • 250 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 raudonojo svogūno

  • 50 ml raudonojo vyno acto

  • 1 šaukšto cukraus

  • 400 g arbūzo gabaliukų

  • 200 g šilauogių

  • 1 stiklinės virtų bolivinių balandų

Užpilui:

  • 1 citrinos sulčių (~50–60 ml)

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  • 1 šaukšto medaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 ml aliejaus



  1. LAPINO PUOTA šviežią triušienos mėsą (troškinti, kepti) pabarstykite Provanso žolelėmis, druska, pašlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 15–20 min.

  2. Raudonąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis. Užvirinkite vandenį, sumaišykite 150 ml karšto vandens su raudonojo vyno actu ir cukrumi, užpilkite svogūnus ir leiskite atvėsti.

  3. Arbūzo gabaliukus pakepkite grilinėje keptuvėje.

  4. Sudėliokite salotas iš visų ingredientų, pagardinkite medaus-garstyčių užpilu.

  5. Užpilui visus ingredientus sumaišykite kartu.

Naujausi įrašai

bottom of page