top of page

Traškūs rauginti agurkai: laiko patikrinti patarimai + receptai, kurie keliaus iš kartos į kartą

Kiekviena šeimininkė turi savą agurkų rauginimo receptą, vis dėlto, raugiant ar marinuojant recepto žinoti nepakanka – tobulam rezultatui įtakos turi net krapų šviežumas!


rauginti ir marinuot agurkai, marinatas agurkams, Alfo receptai
Unsplash.com

Patarimai, kurių dėka rauginti agurkėliai bus tobulesni nei bet kada anksčiau:

  1. Visuomet rinkitės tik šviežius agurkus. Kelias dienas nuskinti ir šaldytuve pragulėję agurkai nebus skanūs nei marinuoti, nei rauginti. Nepamirškite jų ir itin švariai nuplauti.

  2. Raugindami ar marinuodami agurkėlius pasikliaukite receptu. Jei dar galima pasiginčyti dėl druskos kiekio bei prieskonių, dėl agurkų rūšies ginčytis sudėtinga. Ne visada, tačiau dažnai, recepte yra nurodoma agurkų rūšis, kuriai tas receptas yra taikomas. Taip neapsiriksite ir tikrai valgysite pačius traškiausius agurkėlius.

  3. Jei agurkėlius rauginate, juos iškart supjaustykite taip, kaip valgysite: griežinėliais, juostelėmis, skiltelėmis ir pan. Taip bus patogiau valgyti, o ir skonis bus stipresnis. Tiesa, tai nebus patys traškiausi agurkėliai. Norėdami traškumo, rauginkite nepjaustytus, vidutinio dydžio agurkus, tik nupjaukite abu jų galus.

  4. Traškumo suteikia ir įvairiausi lapai, pavyzdžiui, vyšnių, serbentų, vynuogių. Jie taip pat suteikia švelnų prieskonį.

  5. Itin svarbi konservuotų agurkų dalis – krapai. Jie turi būti švieži, ne džiovinti. Krapų nepadauginkite, tačiau rinkitės šviežiausius ir kvapniausius.


 

Paprastieji rauginti agurkai


Reikia:

  • nedidelių agurkų krapų serbentų ir vyšnių lapų krienų šaknies česnako pagal skonį 3 l stiklainiui – 1 šaukšto druskos su kaupu

  1. Paruoškite agurkus, nuplaukite ir krapus, serbentų ir vyšnių lapus, nuvalykite krieno šaknį, supjaustykite nedideliais gabalėliais, nuvalykite česnaką.

  2. Viską sudėkite į stiklainius, užpilkite šaltu virintu vandeniu ir įberkite druskos.

  3. Uždenkite polietileniniu dangteliu ir iš karto pastatykite į šaltą pastovios temperatūros patalpą.


Saldžiarūgščiai agurkai su svogūnais


1 l stiklainiui reikia:

  • 1 mažo ropinio svogūno 5 grūdelių kvapiųjų pipirų 1 gvazdikėlio 2 mažų lauro lapelių

Marinatui:

  • 0,5 l vandens 4 šaukštų 9 % acto 4 arb. šaukštelių cukraus 2 arb. šaukštelių druskos

  1. Užvirinkite produktus marinatui.

  2. Stiklainius pripildykite agurkų, prieskonių ir užpilkite verdančiu marinatu.

  3. Užsukite ir sterilizuokite 10 minučių.



Sėkmės ir skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page