Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Tinka ir pusryčiams: trinta žaliųjų žirnelių ir brokolių sriuba


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Virimas 20 min.


Reikia:

  • 400 g šviežių (arba šaldytų) žirnelių

  • 1 nedidelio brokolio

  • 2 šaukštų sviesto

  • 1 mažo svogūno

  • 5–6 mėtų lapelių

  • 200 ml grietinėlės

  • Žiupsnelio druskos

  1. Brokolį suskirstykite nedideliais žiedynais, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 2–3 min. Suberkite žirnelius ir dar 2–3 min. pavirkite. Nukoškite, bet šiek tiek vandens pasilikite.

  2. Ištirpinkite prikaistuvyje sviestą ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, bet neperkepkite. Suberkite daržoves, mėtas ir viską sutrinkite trintuvu, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, bet nepadauginkite – 100–150 ml. Taip pat supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Įberkite druskos.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg