top of page

Spalvingoji itališka minestronė – sriubų pasaulio misė!


Minestronė, sriuba, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Virimas 20 min.


Reikia:

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 morkos

  • 1 saliero lapkočio

  • ½ cukinijos

  • 1,5 l sultinio

  • 1 stiklinės šaldytų žirnelių

  • ½ nedidelio žiedinio kopūsto, brokolio arba „romanesco“

  • Druskos, pipirų

  • 1 šaukšto pesto padažo

  • 100 g smulkių makaronų


  1. Cukiniją, morką, saliero lapkotį supjaustykite smulkiai kubeliais.

  2. Įkaitinkite aliejų storasieniame puode, pakepinkite jame smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką.

  3. Po to sudėkite likusias supjaustytas daržoves, bet kopūstų kol kas nedėkite.

  4. Trumpai pakepinkite daržoves, supilkite sultinį, suberkite žirnelius ir sudėkite smulkiai supjaustytus „romanesco“.

  5. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies dar 3–5 min., nukaiskite. Įberkite druskos, pipirų, įdėkite pesto padažo ir išmaišykite.

  6. Atskirai išvirkite makaronus ir įdėkite juos į sriubą prieš patiekdami.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page