Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Sočios, bet gaivios pupelių ir burokėlių salotos (Receptas)

Marinuoti burokėliai, garstyčių padažas ir traškūs špinatų lapeliai – tokia yra patiekalo, kuriam negalėsite atsispirti pradžia.

Sočių ir gaivių pupelių ir burokėlių salotų receptas, kuriuos džiaugsis visi, su kuriais juo pasidalinsite.


Salotos su burokėliai, pupelėmis ir špinatais, Alfo Ivanausko receptas

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Pupelių ir burokėlių salotoms pagaminti reikia:

  • 2 saujų špinatų lapų

  • 1 vidutinio mėlynojo svogūno

  • 1 skardinės konservuotų pupelių

  • 2 šaukštų kaparėlių

  • 3 riekelių AGOTOS juodos duonos

  • 1 saldžiarūgščio obuolio

  • 1 apelsino

  • 500 g marinuotų burokėlių (pvz.: obuolių sultyse)

  • 1 šaukšto neaštrių garstyčių

  • 6 šaukštų moliūgų sėklų aliejaus

  • Pusės saujos mėgstamų riešutų ir sėklų mišinio (kedrinių pinijų, moliūgų ir sezamų sėklų, saulėgrąžų, linų sėmenų)

  • 100 g fetos sūrio

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Prieš ruošdami salotas špinatų lapus palaikykite lediniame vandenyje apie 10–15 min. Taip jie bus labai traškūs ir nesuvytę.