top of page

Sočios, bet gaivios pupelių ir burokėlių salotos (Receptas)

Marinuoti burokėliai, garstyčių padažas ir traškūs špinatų lapeliai – tokia yra patiekalo, kuriam negalėsite atsispirti pradžia.

Sočių ir gaivių pupelių ir burokėlių salotų receptas, kuriuos džiaugsis visi, su kuriais juo pasidalinsite.


Salotos su burokėliai, pupelėmis ir špinatais, Alfo Ivanausko receptas

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Pupelių ir burokėlių salotoms pagaminti reikia:

  • 2 saujų špinatų lapų

  • 1 vidutinio mėlynojo svogūno

  • 1 skardinės konservuotų pupelių

  • 2 šaukštų kaparėlių

  • 3 riekelių AGOTOS juodos duonos

  • 1 saldžiarūgščio obuolio

  • 1 apelsino

  • 500 g marinuotų burokėlių (pvz.: obuolių sultyse)

  • 1 šaukšto neaštrių garstyčių

  • 6 šaukštų moliūgų sėklų aliejaus

  • Pusės saujos mėgstamų riešutų ir sėklų mišinio (kedrinių pinijų, moliūgų ir sezamų sėklų, saulėgrąžų, linų sėmenų)

  • 100 g fetos sūrio

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Prieš ruošdami salotas špinatų lapus palaikykite lediniame vandenyje apie 10–15 min. Taip jie bus labai traškūs ir nesuvytę.

  2. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir berkite ant špinatų lapų kartu su nukoštomis pupelėmis ir kaparėliais.

  3. AGOTOS juodą duoną susmulkinkite rankomis ir paskrudinkite orkaitėje 200 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija, kol gražiai apskrus.

  4. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklytes ir supjaustykite siauromis skiltelėmis. Dėkite į salotas. Įspauskite apelsino sulčių, įtarkuokite apelsino žievelės.

  5. Ant marinuotų burokėlių dėkite garstyčias ir viską išmaišykite. Kad burokėliai nenudažytų visų ingredientų, juos į salotas dėkite kupsteliais.

  6. Suberkite riešutų ir sėklų mišinį. Įberkite juodųjų pipirų, apšlakstykite moliūgų sėklų aliejumi.

  7. Dėkite rankomis smulkintą fetos sūrį ir paskrudintus duonos trupinius.


ALFO PATARIMAI:

· Jei turite tik aštrias garstyčias, jas maišykite su aliejumi ir medumi, kad suderintumėte skonius.

· Sėklų šioms salotoms nereikia nei kaitinti, nei skrudinti.

· Vietoj špinatų galite naudoti kitas tvirtas salotas, pavyzdžiui, romanines.

· Mėgstantys žuvį gali šias salotas pagardinti garintos arba keptos lašišos gabaliukais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page