top of page

Skanūs gundymai: Grill pievagrybiai su Yakitori padažu (Receptas)

Gundantis, vasariškas, umamiškas, pilnas atostogų jausmo patiekalas – grill pievagrybiai su Yakitori padažu.

Lengvas ir įkvepiantis receptas.


grilinti pievagrybiai, yakitori, iešmeliai, Alfo Ivanausko receptas
Shutterstock.com nuotr.

Grill pievagrybiams su Yakitori padažu reikia:

  • 200 g ekologiškų AUGA Grill pievagrybių

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 žaliosios citrinos

  • Saujos svogūnų laiškų

  • Saujos gražgarsčių salotų lapų

  • 2 šaukštelių sezamų sėklų

  • 3 šaukštų „Yakitori“ padažo

  • Alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Ekologiškus AUGA Grill pievagrybius perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite druskos, pipirų ir viską gerai permaišę sumaukite ant iešmelių.

  2. Marinuotus pievagrybių iešmelius kepkite įkaitintame grilyje iš abiejų pusių po 2 min., kol apskrus ir beveik iškeps. Apkeptus grybus patepkite „Yakitori“ padažu ir pakartotinai apkepkite grilyje po 30 sekundžių.

  3. Svogūnų laiškus ir aitriąsias paprikas susmulkinkite. Keptus yakitori grybų iešmelius patepkite likusiu „Yakitori" padažu.

  4. Vieną grybų iešmelį dėkite į lėkštę, ant jo sudėkite salotų lapus, smulkintas aitriąsias paprikas, likusį grybų iešmelį. Viską pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, sezamųo sėklomis ir patiekite.


Video receptas:



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page