AŠ Ikona vmgonline

Silkės su svogūnų džemu ir spanguolėmis



4 asm.

Gaminimas 60 min.


Reikia:

  • 2 silkių filė

  • ½ kg svogūnų

  • 100 g cukraus

  • 150 ml baltojo saldaus vyno

  • aliejaus kepti

  • saujelės spanguolių

1. Svogūnus supjaustykite labai plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi ir gerai išmaišykite.

2. Sudėkite į keptuvę ir kepkite nustatę labai silpną kaitrą, kol svogūnų tūris sumažės maždaug 3 kartus, o patys svogūnai taps kone permatomi. Svogūnai neturi apkepti, juo labiau – pridegti.

3. Supilkite vyną, išmaišykite. Suberkite dalį spanguolių*, kaitinkite, kol išgaruos vynas.

4. Sukrėskite svogūnus į sietą, truputį nuvarvinkite, ataušinkite.

5. Silkių filė uždenkite svogūnų džemu, palikite pusvalandį pastovėti. Prieš patiekdami užberkite spanguolių.

*Svogūnų džemą galite gaminti ir su kitais priedais, pavyzdžiui, su džiovintais vaisiais: razinomis, džiovintomis slyvomis. Galima ir be priedų.


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg