Silkės su svogūnų džemu ir spanguolėmis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Silkės su svogūnų džemu ir spanguolėmis



    4 asm.

    Gaminimas 60 min.


    Reikia:

    • 2 silkių filė

    • ½ kg svogūnų

    • 100 g cukraus

    • 150 ml baltojo saldaus vyno

    • aliejaus kepti

    • saujelės spanguolių

    1. Svogūnus supjaustykite labai plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi ir gerai išmaišykite.

    2. Sudėkite į keptuvę ir kepkite nustatę labai silpną kaitrą, kol svogūnų tūris sumažės maždaug 3 kartus, o patys svogūnai taps kone permatomi. Svogūnai neturi apkepti, juo labiau – pridegti.

    3. Supilkite vyną, išmaišykite. Suberkite dalį spanguolių*, kaitinkite, kol išgaruos vynas.

    4. Sukrėskite svogūnus į sietą, truputį nuvarvinkite, ataušinkite.

    5. Silkių filė uždenkite svogūnų džemu, palikite pusvalandį pastovėti. Prieš patiekdami užberkite spanguolių.

    *Svogūnų džemą galite gaminti ir su kitais priedais, pavyzdžiui, su džiovintais vaisiais: razinomis, džiovintomis slyvomis. Galima ir be priedų.


    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg