top of page

Saldi akimirka: batatų pudingas lėtiems savaitgalio pusryčiams (ir ne tik)


batatų pudingas, veganiškas desertas, Alfas Ivanauskas, receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

6–8 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 30 min.

Batatų pudingui pagaminti reikia:

  • 500 g batatų 1 stiklinės anakardžių 400 ml kokosų pieno (1 skardinės) ½ stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių 3 šaukštų citrinų sulčių 3 šaukštų agavų sirupo 1 šaukšto tarkuoto šviežio imbiero šaknies 1 šaukštelio cinamono 1 šaukštelio vanilės ekstrakto ½ šaukšto riešutų sviesto Kelių prieskoninių gvazdikėlių Žiupsnelio druskos

1. Nuskustus batatus 30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Iškeptus batatus ir visus likusius ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos kreminės masės.

3. Prieš patiekdami palikite bent kelioms valandoms šaldytuve.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page