Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Sūrio pyragas su šaltai rūkyta lašiša




6–8 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 3 val.


Sūrio pyragui su šaltai rūkytos lašišos filė ir ikrais reikia: Pagrindui: · 3–4 riekelių ruginės duonos Viršui: · 125 g maskarponės · 250 g graikiško jogurto · 250 ml grietinėlės · 12 g želatinos · 120 g šaltai rūkytos lašišos filė SANTA BREMOR, su oda · 2 šaukštų majonezo · 2 šaukštų krienų · 1 šaukšto citrinos sulčių · 1 nubraukto šaukšto miltelinio cukraus · 2 šaukštų smulkintų krapų · Druskos · Šviežių daržovių, šaltai rūkytos lašišos riekelių, ikrų (papuošti) · Želatiną išbrinkinkite 100 ml šaltos grietinėlės, po to ištirpinkite, bet neužvirkite. · Majonezą sumaišykite su 1 šaukštu krienų. 22 cm skersmens torto formą išklokite popieriumi, sudėkite ruginę duoną, ją patepkite majonezo ir krienų mišiniu. · Nuo šaltai rūkytos lašišos filė nuvalykite odą, filė sutrinkite trintuvu. · Maskarponę sutrinkite su graikišku jogurtu. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su maskarponės ir jogurto mase. · Įdėkite 1 šaukštą krienų, supilkite citrinos sultis, miltelinį cukrų, įberkite druskos, krapų, viską sumaišykite su ištirpinta želatina. · Sūrio masė prieš maišant su želatina neturi būti šalta, nes želatiną sutrauks. Jei sutrauktų ir pasidarytų želatinos „siūlai“, labai atsargiai pašildykite masę – geriausiai vandens vonelėje. · Nupilkite ~150 ml masės, o likusią sumaišykite su sutrinta žuvimi. Ją sukrėskite į formą su duona. Išlyginkite ir pastingdykite, kad viršus būtų tvirtesnis. Tuomet ant viršaus užpilkite baltą sluoksnį. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 2–3 val. · Išimkite iš formos ir puoškite šviežiomis daržovėmis, žalumynais, šaltai rūkytos SANTRA BREMOR lašišos riekelėmis. 


Skanaus!



ATGAL

PASIDALINTI