AŠ Ikona vmgonline

Pyragas su baravykais – kibinų konkurentas




Laidą ALFAS VIENAS NAMUOSE žiūrėkite ČIA


Reikia:

  • 200 g baravykų

  • Sviesto (kepti)

  • 1 šakelės čiobrelio

  • 250 g LAPINO PUOTA smulkintos triušienos

  • 1 svogūno

  • Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 1 MAGGI sultinio kubelio su žolelėmis

  • Kiaušinio plakinio (patepti)

  • Miltų (kočioti)

Tešlai:

  • 250 g miltų

  • 100 g VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • Žiupsnelio SANTA MARIA druskos

  • 2 didelių šaukštų (apie 100 g) riebios grietinės

1. Baravykus supjaustykite ir pakepkite svieste su čiobreliu keptuvėje apie 3 min.

2. Į dubenį sudėkite triušieną ir smulkiai supjaustytą svogūną.

3. Suberkite pipirus ir įdėkite patrupinto sultinio kubelį.

4. Ant masės sudėkite grybus.

5. Tešlai į virtuvinį kombainą suberkite dalį miltų, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą šaltą margariną, suberkite druską. Sumalkite iki vientisų trupinių.

6. Suberkite likusius miltus ir sudėkite grietinę. Gerai išminkykite.

7. Tešlą padalykite į du vienodus rutuliukus ir iškočiokite į 30 cm dydžio apskritimą.

8. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite vieną lakštą, ant jo paskirstykite įdarą ir užklokite antru lakštu, kraštus patepę kiaušinio plakiniu.

9. Pyrago viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol gražiai apskrus.

10. Šį pyragą galite patiekti su mėgstamomis salotomis (nebūtinai, nes jis toks skanus, kad ir taip neliks akimirksniu).


ALFO PATARIMAI

· Vietoje baravykų galite naudoti pievagrybius arba kreivabudes.

· Naudokite daug svogūno – jis suteiks sultingumo.

· Tešlą galite ruošti ir dubenyje, nebūtina naudoti virtuvinio kombaino.

· Jei esate vegetaras, šį pyragą kepkite su prieš tai pakepintomis morkomis, svogūnais ir grybais.

· Vietoje triušienos galite rinktis smulkinta vištieną.



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg