top of page

Pupelių ir ryžių troškinys




4 asm.

Gaminimas 15 min.

Virimas / kepimas 30 min.


Reikia:

  • 50 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio kumino

  • 1 šaukštelio grūstų kalendrų sėklų

  • 2 vid. dydžio svogūnų

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 1 stiklinės ryžių

  • 1 šaukštelio druskos

  • 150 g špinatų

  • 1 stiklinės virtų arba konservuotų pupelių

  • 100 ml pomidorų tyrės

  1. Storasieniame puode pakaitinkite aliejų, suberkite prieskonius ir 2–3 min. pakepinkite.

  2. Svogūnus supjaustykite žiedais, sumaišykite su šaukšteliu cukraus, sukrėskite į puodą su prieskoniais, kepkite nuolatos maišydama, kol svogūnai taps permatomi.

  3. Į puodą suberkite nuplautus ryžius, permaišykite ir kepkite 2–3 min. Užpilkite 3 stiklines vandens, užvirinkite ir sumažinę kaitrą virkite apie 20 min.

  4. Suberkite susmulkintus špinatus, pupeles, permaišykite ir dar pakaitinkite 5 min. Supilkite pomidorų tyrę, užvirinkite, uždenkite, apklokite šiltai ir palikite 15 min.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page