4 asm.
Gaminimas 15 min.
Virimas / kepimas 30 min.
Reikia:
50 ml aliejaus
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio grūstų kalendrų sėklų
2 vid. dydžio svogūnų
1 šaukštelio cukraus
1 stiklinės ryžių
1 šaukštelio druskos
150 g špinatų
1 stiklinės virtų arba konservuotų pupelių
100 ml pomidorų tyrės
Storasieniame puode pakaitinkite aliejų, suberkite prieskonius ir 2–3 min. pakepinkite.
Svogūnus supjaustykite žiedais, sumaišykite su šaukšteliu cukraus, sukrėskite į puodą su prieskoniais, kepkite nuolatos maišydama, kol svogūnai taps permatomi.
Į puodą suberkite nuplautus ryžius, permaišykite ir kepkite 2–3 min. Užpilkite 3 stiklines vandens, užvirinkite ir sumažinę kaitrą virkite apie 20 min.
Suberkite susmulkintus špinatus, pupeles, permaišykite ir dar pakaitinkite 5 min. Supilkite pomidorų tyrę, užvirinkite, uždenkite, apklokite šiltai ir palikite 15 min.
Skanaus!