AŠ Ikona vmgonline

„Pho“ sriuba su grybais


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 40 min.

Reikia:

  • 50–60 g ryžių makaronų

  • 2–3 cinamono lazdelių

  • 2–3 žvaigždanyžių

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 2–3 cm ilgio imbiero šaknies

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 20–30 ml aliejaus

  • 600 ml daržovių sultinio

  • 150 g grybų (galima naudoti ir pievagrybius)

  • 2–3 saliero stiebų

  • Nedidelio ryšelio svogūnų laiškų

  • Ryšelio kalendros

  • 2–3 šakelių mėtų

  • 20 ml „sriracha“ padažo

  • 20 ml žuvų padažo

  • 50 ml sojų padažo

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 žaliosios citrinos

1. Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite.

2. Sudėkite į puodą cinamono lazdeles, žvaigždanyžius, pakaitinkite, po to sudėkite stambiai pjaustytą svogūną, smulkintą imbierą ir česnaką. Įpilkite aliejaus ir apkepkite.

3. Supilkite sultinį, įdėkite grybus ir virkite apie 15 min.

4. Perkoškite sriubą.

5. Supjaustykite saliero stiebus, svogūnų laiškus, pagal norą dar česnako, suberkite į puodą su sriuba ir kelias minutes pavirkite.

6. Sudėkite nukoštus makaronus, supjaustytus žalumynus, supilkite padažus, įdėkite grybus ir pjaustytas aitriąsias paprikas. Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg