Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Pati kvapniausia daržovių sriuba su pankoliu ir ciberžole

Lėkštė, pilna jaukios, kvapnios sriubos yra lyg šiltas apkabinimas. O jeigu apkabinimo nereikia, tai sotus, daržovių pilnas patiekalas tikrai niekam neprošal. Lengvas receptas.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Daržovių sriubai reikia:

  • 1 svogūno

  • 1 morkos

  • 1 saliero stiebo

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 2 nedidelių bulvių

  • 1 batato

  • 200 g nuvalyto moliūgo

  • 200 g šaldytų šparaginių pupelių arba pupelių edamame

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

  • 1 šaukštelio pankolio sėklų

  • ½ šaukštelio kumino

  • Žiupsnelio ciberžolės

  • Žiupsnelio druskos

1.Morką ir svogūną smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite jas, nustatę mažą kaitrą.

2.Į puodą supilkite vandenį (apie 2 l) ir užvirinkite.

3.Bulves ir batatą stambiai supjaustykite. Suberkite į verdantį vandenį. Virkite nustatę nedidelę kaitrą apie 15 min. Suberkite pupeles.

4.Kuminus ir pankolius pakaitinkite sausoje keptuvėje, sugrūskite grūstuvėje, suberkite juos į sriubą. Pavirkite dar apie 15 min. Galiausiai suberkite druską, citrinų žievelę, leiskite užvirti. Patiekdami pagardinkite citrinų sultimis.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg