top of page

Krevečių suvožtinis azijietiškais motyvais


Reikia:

  • 400 g išvalytų krevečių „Viking“

  • 100–150 g aliaskinių rudagalvių menkių filė be odos „Viking“

  • ½ aitriosios paprikos

  • 1 skiltelė česnako

  • 1 kiaušinio baltymas

  • 1 šaukštas krakmolo

  • ½ šaukštelio tarkuoto imbiero

  • žiupsnelis tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės

  • 1 šaukštelis žuvų padažo

  • druskos

  • aliejaus maltiniams kepti


Suvožtiniams „sulipdyti“:

  • 4 suvožtinių bandelės su sezamais

  • 2 maži agurkai

  • 1 morka

  • 2 šaukštai majonezo

  • 1 šaukštas saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo

  • 1 skiltelė česnako

  • marinuoto imbiero

  • 1 šaukštas baltojo vyno acto

  • žiupsnelis cukraus

  • druskos

  • 400 g išvalytų krevečių „Viking“

  • 1 morka

  • 2 maži agurkai

  • 4 suvožtinių bandelės su sezamais


Maltiniams:

  • aliejaus maltiniams kepti

  • druskos

  • 1 šaukštelis žuvų padažo

  • žiupsnelis tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės

  • ½ šaukštelio tarkuoto imbiero

  • 1 šaukštas krakmolo

  • 1 kiaušinio baltymas

  • 1 skiltelė česnako

  • mažas ryšelis laiškinių česnakų

  • ½ aitriosios paprikos

  • 100–150 g aliaskinių rudagalvių menkių filė be odos „Viking“

  • 2 šaukštai majonezo

  • 1 šaukštas saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo

  • 1 skiltelė česnako

  • marinuoto imbiero

  • 1 šaukštas baltojo vyno acto

  • žiupsnelis cukraus

  • druskos


1. Krevetes ir žuvį atšildykite, gerai nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite į trintuvo indą, sumeskite likusius produktus, skirtus maltiniams ruošti. Viską sumalkite iki vientisos masės.

2. Drėgnomis rankomis suformuokite maltinius, sudėkite juos ant lentelės, dėkite į šaldytuvą ir laikykite ne trumpiau nei 30 minučių.

3. Išėmę iš karto kepkite įkaitintoje keptuvėje. Apverskite tik tada, kai viena pusė bus gerai apskrudusi. Iškepusius maltinius nusausinkite sudėję ant popierinio rankšluosčio.

4. Morkas ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, česnako skiltelę labai smulkiai sutrinkite. Sumaišykite morkas, agurkus ir česnaką, pašlakstykite baltojo vyno actu ir pabarstykite druska bei cukrumi. Palikite pastovėti 5–10 minučių.

5. Bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite (orkaitėje po įkaitinta keptuvo spirale, keptuvėje arba skrudintuvėje).

6. Majonezą sumaišykite su aitriųjų paprikų padažu.

7. „Sulipdykite“ suvožtinį: bandelės pagrindas, padažas, agurkai, krevečių maltinis, padažas, morkų riekelės, marinuotas imbieras. Jei norite, užvožkite kita bandelės pusele.

Naujausi įrašai

bottom of page