AŠ Ikona vmgonline

Korėjietiškai marinuoti kopūstai su burokėliais – tik per 24 val.



Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 1 pekininio kopūsto

  • 1 kupino šaukšto druskos

  • 2 šaukštelių DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 200 g marinuotų tarkuotų burokėlių

  • 4–6 šaukštų baltojo vyno arba obuolių acto

  • 3–4 cm gabaliuko neluptos imbiero šaknies

  • 4–6 skiltelių česnako

  • 4 SPILVA marinuotų aitriųjų paprikų

  • Rapsų arba kitokio neutralaus skonio augalinio aliejaus

  • 1 kupino šaukšto SANTA MARIA maltos kalendros

  • 1 nugriebto šaukšto SANTA MARIA maltų saldžiųjų paprikų

1. Nuimkite viršutinius pekininio kopūsto lapus.

2. Kopūstą supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, bet per daug nesmulkinkite. Gabalus praskleiskite, kad gerai pasimarinuotų. Užberkite druskos ir DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ ir intensyviai pamaigykite.

3. Į kopūstą sudėkite marinuotus burokėlius (marinato pilti nereikia), baltojo vyno actą.

4. Imbiero galite nelupti, tiesiog supjaustykite plonomis riekelėmis, sudėkite smulkintą česnaką, smulkiai supjaustytas SPILVA marinuotas aitriąsias paprikas ir vėl viską permaišykite.

5. Keptuvėje pašildykite apie 100 ml aliejaus, suberkite SANTA MARIA maltas kalendras ir  SANTA MARIA maltų saldžiųjų paprikų ir jas trumpai pakaitinkite, kad sustiprėtų aromatas.

6. Karštus prieskonius kartu su aliejumi užpilkite ant kopūstų, permaišykite, perdėkite į stiklinį arba molinį indą ir paslėkite. Laikykite šaldytuve ne trumpiau nei 24 val.



ALFO PATARIMAI

· Marinuotas imbieras suteikia skonio, bet jei nemėgstate, galite nenaudoti.

· Imbieras pasimarinuos kartu ir jį galima bus valgyti kaip priedą prie kitų patiekalų.

· Tokiu būdu galite marinuoti ir baltagūžius kopūstus, ypač senus.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg