top of page

Dvispalvis tinginys: ir kreminis, ir traškus

Gaminimas aprašytas tam atvejui, jei tinginį darysite „atvirkštine“ tvarka – t. y. apversdami formą. Šiame tinginyje tamsus sluoksnis visuomet turi būti apačioje, tad pagal savo turimą formą pirma darykite arba baltą, arba tamsų sluoksnį.


tinginys, VMGonline.lt nuotr.
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • Šviesiam sluoksniui:

  • 3 šaukštų džiovintų spanguolių

  • Žaliosios citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės

  • 250 g minkšto sviesto

  • 1 pakelio (200 g) varškės

  • 30 ml tiršto cukraus sirupo

  • 260 g „Oreo“ sausainių

  • Tamsiam sluoksniui:

  • 150 g juodojo šokolado

  • 150 g sviesto

  • 1 šaukšto nesaldintos tamsios kakavos

  • 80 g kukurūzų dribsnių

  • 1 pakelio klasikinių sausainių


1. Norimą formą (~1,2 l talpos) išklokite kepimo popieriumi.

2. Spanguoles užmerkite žaliosios citrinos sultyse.

3. Minkštą sviestą ištrinkite su varške ir cukraus sirupu iki vientisos masės.

4. Į gautą masę sudėkite nuspaustas spanguoles ir tarkuotą žaliosios citrinos žievelę.

5. Viską išmaišykite, pramaišiui formoje dėliokite sviesto-varškės masę ir „Oreo“ sausainius.

6. Tamsiam sluoksniui šokoladą ir sviestą pašildykite, kol viskas ištirps. Suberkite kakavą ir išmaišykite.

7. Suberkite trupintus sausainius ir dribsnius, viską gerai išmaišykite.

8. Gautą masę paskleiskite formoje virš baltojo sluoksnio, išlyginkite viršų. Stingdykite šaldytuve per naktį.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page